Indian Wells 2014: búcsú párosban is

Indian Wells 2014: búcsú párosban is

2014-03-06 – Babos Tímea és Jelena Jankovics két játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett a 4. helyen kiemelt Kveta Peschke-Katarina Srebotnik kettőstől a BNP Paribas Openen.

A találkozó 1 óra 38 percigtartott.

 

BNP PARIBAS OPEN (5 427 105 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Kveta Peschke, Katarina Srebotnik (cseh, szlovén, 4.)-Babos Tímea, Jelena Jankovic (magyar, szerb) 7:6 (10-8), 6:3

 

Az 57 perces első szettben nagyon izgalmas és fordulatos volt, Timi pedig felnőtt a feladathoz. A magyar játékos a rövidítésig remekül szervált, egyszer sem veszítette el adogatását. Sajnos Jelena Jankovicsot kétszer is brékelte az ellenfél, ez végül döntőnek bizonyult…

 

A magyar-szerb kettős ugyanis a mérkőzés elején nem tudta megőrizni 2:0-s előnyét, majd 3:3 után ismét elveszítette adogatását. Timi és a szerb klasszis azonban egyenlített, majd 6:5, 40-40-nál fogadóként jutott játszmalabdához. Ezt Peschke ásszal hárította, majd a tie-break igazi krimit hozott. Mindkét duó eljutott szettlabdáig, végül 9-8-nál a cseh-német kettős zárta le a játszmát.

 

A második szett elején Peschke és Srebotnik azonnal brékelt, majd az elveszített adogatójáték után (1:1) elhúzott 4:1-re. Timi és Jankovics azonban nem adta fel, 30-40-ről hozta szerváját, majd elnyerte a 4. helyen kiemelt duó adogatását. A nyolcadik gémben azonban Peschke és Srebotnik újabb két bréklabdához jutott, és az első lehetőséget ki is használta.

 

Az utolsó gémben Timi és Jankovics még eljutott három bréklabdáig, de 40-40 után az ellenfél szerezte a következő pontot. Ez pedig lezárta a mérkőzést.

 

A magyar játékos legközelebb Miamiban a Sony Open Tennis elnevezésű, 5 427 105 dolláros versenyen lép pályára.