Hungarian GP: vereség egyesben

Hungarian GP: vereség egyesben

2022-07-11 – (Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport) Két játszmában győzött az ukrán ellenfél.

 

HUNGARIAN GP (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Katerina Baindl (ukrán)-Babos Tímea 6:4, 6:3

A mérkőzés 1 óra 39 percig tartott.

 

„Nem mondanám, hogy tenisztudásban nagy különbség lenne a WTA Touron és az ITF-en versenyző játékosok között. Ez a lány is sokat indul ITF-tornákon és nem nyeri meg azokat. Látjuk, hogy kvaliból Grand Slam-elődöntőkbe mennek játékosok vagy éppen meg is nyerik. Nyilván a WTA Touron kevesebbet lehet hibázni, talán ez a legnagyobb különbség. Itt azonos szintet kell játszani, ha kicsit visszaveszel, akkor az ellenfeled azonnal a sajátját próbálja rád nyomni. Örülök, hogy most ismét nagyobb versenyen tudtam játszani. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernem, de szerintem egy nagyon pozitív, jó meccset játszottam. Minél ilyenre van szükségem és akkor majd több nagy versenyen indulhatok.” – mondta Timi a hivatalos sajtótájékoztatón.

 

A 48 perces nyitó játszma negyedik gémjében Timi bátor játékkal védte meg bréklabdáról az adogatását. Sajnos 2:3 után 40-0-ről veszítette el a szerváját, de a hazai teniszező nem esett kétségbe. Timi nyerőkkel egyenlített 4:4-re, majd fogadóként 40-0-ra is vezetett.

 

Baindl azonban extra pontokkal fordított, majd brékelt 15-re.

 

A második szett nyitányaként az ukrán játékos 30-40-ről nyerte adogatását, majd fogadóként csak egy labdamenetet veszített. Egy újabb szoros gém után Baindl már 3:0-ra vezetett.

 

Timi ekkor ismét feljavult, remek ütésekkel nyerte adogatását, közben három bréklabdát hárított. Ez nagy lendületet adott a hazai játékosnak, brékelt 30-ra, majd 30-ra hozta a szerváját.

 

A folytatásban ismét Baindl volt a pontosabb. Az ukrán játékos 4:3 után brékelt 40-re, majd úgy nyerte adogatását, hogy két meccslabdát követően még bréklabdát kellett hárítania.