Hungarian GP: szerb ellenfél egyesben

Hungarian GP: szerb ellenfél egyesben

2013-07-06 – Szombaton kora délután elkészítették az egyéni főtábla sorsolását a Hungarian Grand Prix elnevezésű versenyre: Timi ellenfele a szintén 20 éves Alekszandra Krunics lesz.

Vasárnap délután a párosverseny sorsolásán kiderült, hogy Timi és Alicja Rosolska ellenfele Sandra Klemenschits és Andreja Klepac lesz.

 

A magyar játékos 99., míg a szerb teniszező 136. a világranglistán.

 

Timi tavaly az első fordulóban búcsúzott a Római-parton a tajvani Hszie Szu-vejjel szemben, párosban pedig nem lépett pályára. Idén egyesben és a lengyel Alicja Rosolska oldalán párosban is szerepel majd a Hungarian Grand Prix-n. Első mérkőzését a tervek szerint kedden délután játssza majd.

 

A 20 éves magyar teniszező először 2010-ben volt főtáblás a Római Teniszakadémián.

 

Felemelő érzés, hogy első WTA-s főtáblás meccsemet otthon játszhattam. Ez mindenképp feledhetetlen számomra! Egyszerűen szeretek otthon játszani, feldob a gondolata most is. Nagyon élvezem a közönséget amúgy is. De amikor magyar szavakat hallok, az plusz energiát ad” – nyilatkozta Timi.

 

A 20 éves magyar játékos nem tűzött ki maga elé eredményességi tervet a Hungarian GP-re.

 

„Szeretnék jól játszani, és az biztos, hogy mindent megteszek a sikerért.”

 

Az 1993. március 15-én született Krunics idén június 10-én a 132. volt, ez pályafutása eddigi legjobbja. A szerb játékos Moszkvában született, felnőtt Grand Slam-versenyen még sohasem szerepelt a főtáblán. WTA-tornán még nem szerepelt a döntőben, korábban viszont hat alkalommal diadalmaskodott ITF-eseményen.

 

Alekszandra Krunics januárban negyeddöntős volt egy 25 000 dolláros franciaországi versenyen, majd két WTA-versenyen is próbálkozott. Bogotában és Acapulcóban azonban nem jutott fel a főtáblára. Az irapuatói 25 000 dolláros viadalon aztán a döntőig menetelt, ahol 7:6, 6:4-re legyőzte az ukrán Olga Savcsukot. Ezt követően salakon a legjobb nyolcig jutott Wiesbadenben (25 000 dollár) és elődöntős volt Trnavában (75 000 dollár). Csehországban felülmúlta az 1. helyen kiemelt Jana Cepelovát, majd Daria Gavrilovát és Tereza Mrdezát. Június elején Krunics negyeddöntőbe jutott Bresciában (25 000 dollár).

 

Timi februárban Bogotában Mandy Minella oldalán nyert párosban 6:3, 6:2-re Jelena Jankovics és Alekszandra Krunics ellen az elődöntőben.

 

Vasárnap délután a párosverseny sorsolásán kiderült, hogy Timi és Alicja Rosolska ellenfele Sandra Klemenschits és Andreja Klepac lesz a Hungarian Grand Prix-n…

 

A 30 éves osztrák játékos jelenleg 97. a világranglistán. 2011. október 31-én 80. volt, párosban ez pályafutása eddigi legjobbja. Klemenschits karrierje során két döntőt veszített ebben a műfajban. Figyelemreméltó, hogy ITF-tornákon összesen 39 (!!!) alkalommal diadalmaskodott párosban, legutóbb néhány hete Marseille-ben éppen Klepac oldalán ünnepelhetett. Wimbledon Klemenschits és Romina Oprandi a második körbe jutott, az első mérkőzésen a Marosi Katalin-Catalina Castano duót múlta felül.

 

A 27 éves Klepac 96. párosban a világranglistán. Pályafutása legjobbjaként 2012. április 2-án az 54. volt.  Párosban eddig 13 ITF-versenyen győzött.  Az idei szezonban a marseille-i siker mellett elődöntős volt Mariborban (társ. Marta Domachowska), Nürnbergben (társ: Klemenschits), Brüsszelben (társ: Klemenschits), Marrákesben (társ: Klemenschits) és Pattaya Cityben (társ: Nyina Bratcsikova) a legjobb nyolcig jutott.

 

Timi jelenleg 68., míg Rosolska 45. párosban a világranglistán.

 

A BUDAPESTI VERSENY GYŐZTESEI 2003-TÓL
ÉV EGYES PÁROS
2012 Sara Errani Janette Husarova / Magdalena Rybarikova
2011 Roberta Vinci Anabel Medina Garrigues / Alicja Rosolska
2010 Szávay Ágnes Tathiana Garbin / Timea Bacsinszky
2009 Szávay Ágnes Monica Niculescu / Alisza Klejbanova
2008 Alize Cornet Janette Husarova / Alize Cornet
2007 Gisela Dulko Vladimira Uhlirova / Szávay Ágnes
2006 Anna Smashnova Janette Husarova / Michaella Krajicek
2005 Anna Smashnova Emilie Loit / Katarina Srebotnik
2004 Jelena Jankovics Mandula Petra / Barbara Schett
2003 Magui Serna Mandula Petra / Jelena Tatarkova