Hungarian GP: remek győzelem párosban

Hungarian GP: remek győzelem párosban

2022-07-13 – Az elveszített első játszma után Timi és Stollár Fanny kétszer is brékhátrányba került a második szettben.

 

HUNGARIAN GP (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Stollár Fanny-Anna Danyilina, Alekszandra Krunics (kazah, szerb, 2.) 3:6, 6:4, 10-8

A mérkőzés 1 óra 26 percig tartott.

 

Bő másfél játszmán keresztül úgy tűnt, hogy az idei Australian Openen döntős, WTA-19. Danyilina és a világranglistán 46. Krunics stabilitása negyeddöntőt ér.

 

A 2. helyen kiemelt kettős adogatóként és fogadóként is jobb volt a 30 perces első felvonásban, pedig az elején Timi és Fanny még visszakaszkodott a korai brékhátrányból. De 3:3 után már Danyilina és Krunics volt a jobb.

 

A második szettben a kazah-szerb kettős 2:0-ra, majd 4:2-is vezetett, vagyis brékelőnyben volt. Aztán jött a nagy fordulat! Timi és Fanny egyre jobban ráérzett a közös játékra, jöttek a bravúrpontok, amelyek elbizonytalanították az ellenfelet. A minilelátó közönsége is nagy támogatást adott a hazai játékosoknak, akik ekkor már tökéletesen éltek az az adódó lehetőségekkel, 2:4-ről fordítottak 6:4-re, brékeltek 40-re és 15-re, 5:4 után pedig nem veszítettek labdamenetet . Jöhetett a szuperrövidítés!

 

A tie-break elején Danyilina és Krunics 2-0-ra, majd 4-3-ra is minibrékkel vezetett, de ekkor is érezhető volt, van esély a bravúrra. A magyar kettős nagy  szívvel játszott, 8-7 után fogadóponttal jutott meccslabdához. Az első esélyt még nem sikerült kihasználni, a második lehetőségnél viszont Fanny hatalmas ászt ütött!

 

A magyar kettős ellenfele a csütörtöki negyeddöntőben Bondár Anna (WTA-67.) és Udvardy Panna (107.) lesz.