Hungarian GP: nagy kár az első szettért…

Hungarian GP: nagy kár az első szettért…

2013-07-12 – A papírformának megfelelően a 3. helyen kiemelt Simona Halep két szettben legyőzte Timi a 235 000 dolláros Hungarian Grand Prix negyeddöntőjében.

A találkozó 1 óra 22 percig tartott.

HUNGARIAN GRAND PRIX (BUDAPEST, 235 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Simona Halep (román, 3.)-Babos Tímea 7:5, 6:1

 

“Az első szettben még kifejezetten jól ment a játék, a szerva kivételével. Az alapütéseim jól sikerültek, ez biztató. Sajnos a szettlabdáknál buta hibákat vétettem, ez a játszmába és a mérkőzésbe került. Az első két hosszú mérkőzés sokat kivett belőlem, fizikailag és fejben is fáradt voltam. De jobb eredményt értem el ezen a versenyen, mint amire számítottam. Most már voltak jelei a jobb játékomnak. Ez biztató a jövőre nézve. A folytatásban az a legfontosabb, hogy hosszabb időre toljam ki a magas szintű játékomat. Most már azért összeszedettebb voltam, mint az előző hetekben. De lehet ezt még sokkal jobban is” – nyilatkozta Timi.

 

A 21 éves román játékos idén már két versenyt nyert egyesben, míg Timi a budapesti torna előtt heteken át nyeretlen maradt. A két teniszezőt a hétfői világranglistán 85 hely választotta el, a papírforma egyértelműen Halep sikerét ígérte.

 

A negyeddöntő első játékában a verseny favoritja azonnal elvette, 40-re Timi adogatását, de ezután kellemes fordulat következett. A hazai játékos ugyanis 0-ra visszabrékelt, majd 3:2 után ismét elnyerte ellenfele adogatását. Timi a labdamenetek többségében pontosan teniszezett, időnként váratlan ütéssel is próbálta kizökkenteni a románt a ritmusból.

 

Sajnos Halep 4:2 után ismét elnyerte, újra 40-re Timi szerváját…A 20 éves magyar teniszező azonban ekkor sem tört meg, 5:4-nél összesen négy szettlabdája volt, de végül egyiket sem tudta kihasználni. Halep élt a lélektani előnnyel, 5:5 után ismét brékelt, majd 15-re hozta saját adogatását, lezárta az 54 perces első játszmát.

 

A folytatás már jóval simább volt. Timi ekkor már sokat rontott, Halep viszont már nagyon pontos volt. A magyar játékos 1:0 után még simán visszabrékelt, de többre már nem futotta a pénteki formából és erőből.