Bogotában is döntős Timi és Mandy Minella!

Bogotában is döntős Timi és Mandy Minella!

2013-02-22 – Timi idei második, pályafutása negyedik döntőjére készülhet WTA-versenyen, miután Mandy Minella oldalán simán nyert a legjobb négy között Jankovics és Krunics ellen.

A két szettes találkozó 63 percig tartott. Timi és Mandy Minella ellenfele a döntőben az 1. helyen kiemelt Eva Birnerova, Alekszandra Panova (cseh, orosz) kettős lesz.

 

COPA CLARO COLSANITAS (235 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 2.)-Jelena Jankovics, Alekszandra Krunics (szerb) 6:3, 6:2

 

„Örülök a döntőnek, különösképpen annak, hogy Jankovicsot búcsúztattuk ezzel a győzelemmel! Szeretek Mandyvel párosozni, jóban vagyunk. Ez is fontos a győzelemhez!:)) Drukkoljatok tovább!” – nyilatkozta Timi a találkozót követően.

 

Timi és Minella ellenfele a legjobb négy között Jelena Jankovics és Alekszandra Krunics volt: az egyesben négy és fél évvel ezelőtt világelső Jankovics párosban egy WTA-versenyt nyert meg, 2006-ban Na Li oldalán diadalmaskodott Birminghamben. Krunics még csak ITF-tornán nyert párosban.

 

A bogotai pároselődöntő előtt Minella és Jankovics egyesben is szerepelt, a luxemburgi játékos meglepő vereséget szenvedett, a szerb teniszező viszont simán bejutott a négy közé. Szerencsére a pénteki műsor záró összecsapásán fordult a kocka!

 

A pároselődöntő első gémjében ugyan a szerbek azonnal brékeltek, de Timiék gyorsan fordítottak 3:1-re. Ekkor újra Jankovicsék pillanatai következtek (3:3), de ekkor örülhettek utoljára igazán…

 

A Bogotában második helyen kiemelt magyar-luxemburgi kettős ugyanis visszavette az irányítást, félóra alatt behúzta az első felvonást. Timiék lendülete tovább tartott, a második játszmában jó játékkal 5:1-re elhúztak. Jankovics és Krunics még szépített, sőt Minella adogatásánál bréklabdája volt a szerb duónak. Timiék azonban fordítottak, s harmadik kolumbiai párosmérkőzésüket is szettveszteség nélkül nyerték!

 

Timi tavaly Monterreyben egyesben, míg Birminghamben Hszie Szu-vej oldalán párosban nyert WTA-versenyt. Idén Hobartban Mandy Minellával döntős volt, de Ausztráliában a Garbine Muguruza, Maria-Tereza Torro-Flor duó győzött.

 

Timiék utolsó bogotai ellenfele, vagyis Birnerova és Panova már veszített szettet a Copa Claro Colsanitason. A cseh-orosz kettős először 6:2, 6:4-re múlta felül Richel Hogenkampot és Katarzyna Piter, majd 1:6, 7:6, 10-6-ra nyert Severine Beltrame és Laura Thorpe ellen. Az 1. helyen kiemelt kettős a legjobb négy között 6:2, 6:1-re győzött Elena Bogdan és Alexandra Cadantu ellen.

 

Birnerova 78. párosban a világranglistán, hat évvel ezelőtt 59. volt pályafutása legjobbja. Eddig 3 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban. Panova most 59., február 11-én még 49. volt. Szintén 3 WTA-tornán maradt veretlen párosban.

 

Tavaly a Birnerova, Panova kettős nyerte a bogotai versenyt. A cseh-orosz kettős a legjobb négy között 6:4, 5:7, 12-10-re múlta felül Timit és az orosz Valerija Szavinyihet.