„Hobart kedves kisváros a 10 milliós Sencsen után”

„Hobart kedves kisváros a 10 milliós Sencsen után”

2013-01-07 – Timi kedden két mérkőzést játszik a Moorilla Hobart International elnevezésű versenyen.

Kínában nagyon jó versenyt rendeztek. Sok edzőpálya volt, így az edzéssel nem volt gond. A hotel szokás szerint – mind minden kínai versenyen – nagyon jó volt. Az étkezéssel is csak az első napokban volt némi nehézség. Mikor kiismertük magunkat es megtaláltuk a megfelelő éttermet, már semmi akadály nem volt. Bár Kínában nem mehetsz biztosra. Ezt a gondomat a dopping vizsgálatok remélem megcáfolják. Állítólag minden étel (hús) szteroiddal szennyezett – írta Csaba hétfőn Ausztráliából.

 

Timi edző-édesapja annyi „kritikát” azért említett Kínával kapcsolatban, hogy az időjárás borzalmas volt Sencsenben.

 

Már nagyon vártuk a napsütést a hosszú, sátorban töltött hónapok után, de ez többnyire elmaradt. Sőt, hidegebb napok voltak, mint az otthoni sátorban. Többször csak a napi max 7 fok volt. Hát nem a legideálisabb, de hát nem volt mit tenni. Edzettünk sokat. Nagyon nagy szüksége van Timinek a pontjátékra. Ezt nem igazán tudtuk otthon megoldani. Bar játszott fiukkal meccseket, de az más lelki állapot volt. Itt a tét kicsit gyengítette a játékát. 10 nap kínai tartózkodás után irány Tasmania, Hobart.”

 

Csaba ezután kitért arra, hogy a mit is jelent, ha másfél hónapra utazik külföldre egy profi játékos.

 

Hat hétre jöttünk a hidegből, így sok ruhánk volt és a különböző táplálék kiegészítők es edzéshez szükséges segédeszközök is jelentős súlyt alkottak. Repjegyeink sok részből álltak, sok társaság repülte a különböző szakaszokat. Így más szabályok voltak a poggyászra is. Budapestről 30kg volt az engedélyezett, de Hongkongból már csak 23kg személyenként. Így a kézipoggyászainkat pakoltuk meg nagyon, mert közel 30 kg cuccunk volt csak a nagytáskákban. Melbourne-ig viszonylag könnyen becsekkoltunk a poggyászainkkal, bár az ütőket itt sem akarták felengedni kézipoggyásznak. Itt viszont mar nagyon barátságtalanok voltak. Újabb pakolások, mert itt a nagy poggyász lehetett 30 kg es csak kizárólag 1 kis kézi poggyász lehetett. Megtömtük a bőröndöket, de az ütőket itt sem akartak felengedni. Egy órás alkudozás, a supervisor felhívása után ment csak a dolog.”

 

A viszontagságok után aztán Timi és Csaba megérkezett a Moorilla Hobart International helyszínére.

 

Itt Tasmania történetének legmelegebb napja fogadott bennünket. 43 fok volt. ez még nem volt elég, az életüket sok bozóttűz keserítette. Veszélyeztette a kisebb városok, települések lakóit is. De végre napsütés!!!! Kentük is magunkat gazdagon napkrémmel. Hobart kedves kisváros a 10 milliós Sencsen után. A klub sem nagy, de 4 féle pályaborítás van. Kemény, salak, műfű és műanyag pályák. A verseny 2 pályán megy es így 4 edzőpálya van. A sorsolás nem lehetett túl jó, hisz Timi az utolsó pillanatban került a főtáblára. Sokáig úgy tűnt nem is tud egyénit játszani, mert a jegyet nem tudtuk korábbi indulásra cserélni. De Watson lemondta 3 órával a kvali aláírás lejárta előtt, így főtábla lett. Az ellenfél a sencseni döntős Zakopalova lesz,  kedden játszanak. És párosmeccse sem lesz addig Timinek ami kicsit érdekes. A kvalisok, akik felkerültek ma mind játszanak. 3 nap, kőkemény meccsek után a közel 40 fokban nem kaptak pihenő napot. Érthetetlen, de nem a mi gondunk. Addig is mennek az edzések. És szokás szerint jól.Timi tegnap Scheepers ellen játszott pontra, aki ma simán verte Cornet-t. Ez akár biztató is lehet, mert a del-afrikai hasonló stílusban játszik, mint a cseh lány. A kondi edzések sem maradnak el. Tegnap este sétáltunk a tengerparton es meg fagyit is ettünk. Hát erre is régen volt lehetőség…Már túl a ma délelőtti edzésen, Jovanovszki és Mandy Minella volt a társ.