Argentin ellenfél egyesben Florianopolisban

Argentin ellenfél egyesben Florianopolisban

2016-07-31 – Párosban Timi és Jani Réka egy ukrán duó ellen játssza első mérkőzését.

 

Florianopolisban elkészült egyesben és párosban is a főtábla sorsolása a Brasil Tennis Cup elnevezésű WTA-versenyen: Timi ellenfele a hazai közönség előtt szereplő Teliana Pereira lett volna.

 

A sorsolás után azonban kiderült, hogy Julia Putyinceva nem lép pályára Florianopolisban. Így Pereira lett a 9. kiemelt, Timi ellenfele pedig a selejtező egyik résztvevője lesz. Vasárnap kiderült, hogy a magyar játékos az első fordulóban Nadia Podoroskával találkozik.

 

A 19 éves argentin játékos 239. helyen áll a világranglistán, ez karrierje legjobbja. Eddig 3 ITF-versenyt nyert. Idén Sao Jose Dos Camposban (Brazília, 10 000 dollár, salak) és Denain-ben (Franciaország, 25 000 dollár, salak) maradt veretlen.

 

Párosban Timi társa ezúttal Jani Réka lesz az olimpiai felkészülés jegyében. A két soproni játékos szép sikereket ért el együtt a junior versenyeken, majd a felnőttek között is eredményes volt a duó. Jani Réka jelenleg 173. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 159. (2014. július 7.) volt. Eddig 22 ITF-versenyt nyert párosban.

 

A magyar kettős ellenfele az Olha Szavcsuk-Jelina Szvitolina duó lesz.

 

Szavcsuk 56. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 44. (2015. augusztus 3.) volt. Eddig 2 WTA- és 8 ITF-versenyen maradt veretlen párosban. Szvitolina 239. helyen áll párosban, pályafutása legjobbjaként 108. (2015. május 4.) volt. Eddig 2-2 WTA- és ITF-tornát nyert ebben a műfajban.