Hatalmas csatában nyert Barthel

Hatalmas csatában nyert Barthel

2012-08-08 – Sajnos igazolódott a papírforma a 2.168 millió dolláros Rogers Cup első fordulójában, vagyis a világranglista 37. helyén álló Mona Barthel legyőzte Babos Tímeát.

A találkozó 2 óra 13 percen át tartott, végül a harmadik szett rövidítése döntött a német javára.

 

ROGERS CUP (MONTREAL, KEMÉNY PÁLYA, 2.168 MILLIÓ DOLLÁR), EGYES, 1. FORDULÓ
Mona Barthel (német)-Babos Tímea 6:4, 5:7, 7:6 (7-5)

 

Barthel mostanában nincs túl jó formában, de ettől még ő számított esélyesnek. És frissebbnek is…Timi ugyanis a selejtezőben három kőkemény mérkőzést játszott, ráadásul az elmúlt hetek utazásaitól és a különböző pályáktól comb- és térdprobléma hátráltatta.

 

Ehhez képest a montreali összecsapás elején a 19 éves magyar játékos brékelt 1:1-nél, de Barthel azonnal egyenlített, 0-ra vette el ellenfele adogatását. A következő gémben Timi ismét elnyerhette volna ellenfele adogatását, de nem jött össze a bravúr. Hamarosan már Barthel jutott két esélyhez, de 3:2-nél még nem élt ezzel.

 

Sajnos a 33 perces, pörgős nyitó szett hajrájában a jóval rutinosabb német már simán brékelt, így lépéselőnyhöz jutott.

 

A második szettben Timi újra 1:1-nél brékelt, de ellenfele néhány perccel később 3:3-ra egyenlített, sőt a nyolcadik gémben újra így tett. A német adogathatott 5:3-nál a továbbjutásért…De ekkor a magyar tini megtáltosodott, sorozatban négy játékot nyert, közte kétszer Barthel szervájánál, így következhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik szettben Barthel 2:0-ra elhúzott, riválisa azonban gyorsan egyenlített. A két játékos ezután fej-fej mellett haladt, majd 5:5-nél Timi bréklabdához jutott. Sajnos nem tudta elnyerni ellenfele adogatását, így a rövidítés döntött. Ebben mindvégig a német vezetett, 5-2-nél már két minibrékkel. Timi innen még feljött 5-4-re, de a folytatásban már a német teniszező volt szerencsésebb.