Hatalmas csata után vereség a döntőben

Hatalmas csata után vereség a döntőben

2015-05-02 – A 4. helyen kiemelt Jelina Szvitolina hatalmas csatában, az első játszmában öt szettlabdát hárítva nyert Timi ellen a döntőben a 250 000 dolláros marrákesi WTA-versenyen.

A finálé 1 óra 49 percig tartott.

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, DÖNTŐ
Jelina Szvitolina (ukrán, 4.)-Babos Tímea 7:5, 7:6 (7-3)

 

„Nagyon kemény meccs volt a mai is, 42 fokban…Sajnos fontos helyzetekben nem úgy működött az agyam és a lábam, ahogy egész héten. Kicsit fáradtabb voltam…Természetesen ez nem kifogás, csak tény. Szép hét volt ez így is! Mindent megtettem a győzelemért, minden egyes mérkőzésemen. Köszönöm Mindenkinek a drukkolást” – nyilatkozta Timi a mérkőzés után.

 

A 21 éves magyar játékos másodszor játszott döntőt egyesben WTA-versenyen: 2012-ben a monterreyi fináléban 6:4, 6:4-re nyert Alexandra Cadantu ellen.

 

Ezúttal az a Jelina Szvitolina állt a háló túloldalán, aki a 2013-as donecki ITFverseny döntőjében drámai mérkőzésen nyert Timi ellen. Ezúttal is hatalmas csata alakult ki, sajnos ismét az ukrán játékos örülhetett a végén…

 

Pedig lehetett volna másként is, de a döntő legfontosabb pillanataiban Szvitolina volt a jobb, igaz többször a szerencse is az oldalán állt.

 

A 49 perces első szettben Timi 1:1 után bréklabdát hárított, majd a hatodik játékban 15-re nyerte el ellenfele adogatását. Sőt! A magyar játékos 30-ra hozta a szerváját (5:2), majd a hatodik gémben játszmalabdához jutott. Sajnos Szvitolina hárította ezt az esélyt, majd 30-ra brékelte ellenfelét…

 

A következő játék szinte mindent eldöntött ebben a szettben…Timi fogadóként újabb négy szettlabdához jutott, de Szvitolina hárította az összes lehetőséget. 5:5 után pedig a 4. helyen kiemelt ukrán játékos labdamenetet sem veszített.

 

A második játszmában Timi 1:0 után brékelt, de előnyét azonnal el is veszítette. Aztán 3:3 újabb gyors brékváltás történt.

 

Végül a tie-break döntött, amelyben sajnos Szvitolina volt a jobb. Timi az elején még tartotta a lépést ellenfelével, de 2-2 után már csak egy labdamenetet nyert.