Hasznos napok Londonban

2012-10-27 – Rövid és hosszú távon is sokat segíthetnek azok a tapasztalatok, amelyeket Timi szerzett Londonban.

A 19 éves teniszező három napot töltött edző-édesapjával, Babos Csabával az angol fővárosban, ahol az edzések mellett jobb karjának sérülésével kapcsolatban is fontos tudnivalókkal gazdagodott.

 

„A kezelés előtt két-három oldalnyi kérdésre kellett válaszolnunk, a fiziós mindet tudni akart a sérülésemről, és arról is, miként edzek. Utána három apróbb tippet kaptam arra, hogy mire figyeljek a karommal kapcsolatban, többek között a jegelésről is. Most már annyit javult a helyzet, hogy már szinte tökéletes állapotban van a karom, már teljes erővel tudok adogatni” – jegyezte meg a játékos.

 

Timi azzal a Sergio Gomezzel találkozott Londonban, aki korábban Rafael Nadal fiziósaként is tevékenykedett. A spanyol szakember elismert személyiségnek számít a teniszvilágban, az ATP és a WTA rendezvényein is rendszer előadó, a korábbi világelső mellett más klasszisokat is segített.

 

„Hasznos tanácsokat kaptam a sérülés megelőzéssel kapcsolatban is, hiszen ez szintén nagyon fontos!”

 

Timi hozzátette: Londonban a technikájával kapcsolatban is fontos tapasztalatokat szerzett. A fiatal teniszező reméli, az új ismeretek révén a jövőben még jobban tudja majd használni két legfontosabb „fegyverét”, az adogatást és a tenyerest.

 

„Apával nagyon sokat kondiztunk Londonban, de természetesen a technikázásra is jutott idő Sergióval.  A kondizás mellett napi három-négy órát teniszeztem. Nemrég kezdtünk el változtatni a stílusomon, így az új alapütések aprólékosabb lábmunkát, több mozgást igényelnek. Ehhez meg kell erősítenem a kezemet, a törzsemet és a vállamat is” – jegyezte meg Timi.

 

Londonban remek körülmények várták a fiatal játékost, aki elárulta, reményei szerint hamarosan visszatérhet a sportkomplexumba.

 

„Huszonkét fedett pálya található a létesítményben, de még ezt is bővíteni akarják. A fizikai felkészüléshez olyan konditerem nyújt segítséget, amely három teniszpályányi nagyságú, a gépek a lehető legmodernebbek. Így az akadémiai képzésnek megfelelő feltételek vannak, de az amatőröknek is jut hely, sőt más sportágakat is űzhetnek az emberek” – mondta Timi.

 

Az ifjú játékos a jövő héten hazai környezetben folytatja felkészülését, napi 4-5 óra tenisz mellett 2-3 órás kondi edzés szerepel majd a programjában.

 

london03