Három szettben nyert a tavalyi döntős Bogotában

Három szettben nyert a tavalyi döntős Bogotában

2019-04-10 – Lara Arruabarrena szetthátrányból fordított.

CLARO OPEN COLSANITAS (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Lara Arruabarrena (spanyol)-Babos Tímea 6:7 (7-9), 6:4, 6:1

 

A mérkőzés 2 óra 15 percig tartott Bogotában.

 

A 65 perces első játszma két részre szakadt, mivel Timi 4:1-es vezetésénél jött egy hosszabb esőszünet. A 25 éves magyar játékos addig hatékonyan adogatott, a második gémben nagy csatában, 40-re nyerte el ellenfele szerváját, a harmadik esélyt használta ki. Timi ezután bréklabdát hárított, majd hamarosan jött a kényszerszünet.

 

A várakozást követő folytatásban egyik játékos sem remekelt a szervája mögött, Arruabarrena kétszer nyerte el ellenfele adogatását, de közben 4:3 után elveszítette a sajátját. Aztán 5:5 után már mindkét játékos hozta a saját játékát, jöhetett a tie-break.

 

Timi a rövidítés elején kétszer veszített adogatópontot, majd 1-4-ről 6-4-re fordított. Ezután Arruabbarrena sorozatban három labdamenetet nyert, kétszer fogadóként, így szettlabdához jutott. Timi ekkor kétszer brékelt, majd adogatóként lezárta a nyitó felvonást.

 

Sajnos a 45 perces második játszma fordulatot hozott. A tavaly Bogotában döntős spanyol játékos két rendkívül szoros fogadójátékot nyert, másodszorra ellenfele 40-15-ös előnyéről…Timi nem adta fel, visszavette mindkét bréket, feljött 5:4-re. Ekkor azonban nem tudta hozni a szerváját, ez pedig kulcshelyzet volt.

 

A döntő játszmában Arruabarrena rendkívül hatékonyan szervált, kétszer simán el is nyerte ellenfele adogatását. Ezúttal pedig nem volt visszaút 5:1-ről, az utolsó gémet 15-re hozta a spanyol játékos.

 

A tervek szerint Timi legközelebb a 250 000 dolláros, isztambuli WTA Tour-verseny selejtezőjében lép pályára.