Magabiztosan nyert Halep

Magabiztosan nyert Halep

2015-09-23 – A világranglistán 2. román klasszis 67 perc alatt jutott a negyeddöntőbe Kantonban.

GUANGZHOU INTERNATIONAL WOMEN’S OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Simona Halep (román, 1.)-Babos Tímea 6:4, 6:0

 

„Egy nagyon pozitív első szett után jött egy elég rosszul sikerült második…Az első szettben szinte végig hátrányban voltam, de 3:3-nál, miután visszabrékeltem, talán nálam volt a lelki előny. Sajnálom, küzdöttem a szettért, azonban elment végül. A második szett eleje még elég szoros volt, bréklehetőségeim is voltak. De Simona jól játszotta meg ezeket a pontokat. Utána egyre jobban teniszezett, én pedig egyre rosszabbul. Persze, ekkor már az önbizalom „helyzete” is nagyot fordult…De legközelebb jobb lesz!” – jelentette ki Timi.

 

A román és a magyar játékos harmadszor találkozott egymással, Halep pedig ezúttal nem igazán adott esélyt…

 

A 46 perces első játszma még szorosan alakult, de szinte végig a román klasszis vezetett. Halep azonnal brékelt, majd 2:2 után is elnyerte ellenfele adogatását. Timi mindkét alkalommal azonnal visszabrékelt, de 3:3 után már nem tudta tartani a lépést.

 

Halep a hetedik gémben ismét 40-re, brékelt, majd 5:3 után fogadóként négy játszmalabdája volt. Timi azonban hatalmas csatában hozta adogatását, de utána már nem volt esélye. A román világklasszis 15-re hozta következő adogatását, lezárta az első szettet.

 

Sajnos a második játszma már nagyon egyoldalú volt…Timi csak első adogatójátékában nyert labdameneteket, kettőt. Halep az első brék után 15-40-ről hozta a szerváját, majd 2:0 után összesen három labdamenetet nyert. A verseny első számú csillaga 5:0 után 30-ra hozta szerváját, a második meccslabdát értékesítette.

 

Timi a tervek szerint legközelebb Vuhanban lép pályára.