Győztes kezdés Katowicében

Győztes kezdés Katowicében

2016-04-06 – Az 1 óra 32 percig tartó mérkőzés második játszmájában Timi négyszer került brékelőnybe, végül 6:5 után ki is szerválta a meccset.

 

KATOWICE OPEN (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (7.)-Jesika Maleckova (cseh) 6:3, 7:5

 

„Őszintén bevallom, rendkívül fáradt vagyok. Hosszú út volt Miamiból, az időeltolódás sem egyszerű. Így ma a játék sem volt könnyű. Ennek ellenére tisztában vagyok azzal, hogy ez az utolsó versenyem egy kisebb pihenő és a salakpályás felkészülésem előtt. Mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek. Küzdök a héten, ahogyan csak tudok. Remélem, bírni fogom sokáig” – nyilatkozta Timi.

 

A 22 éves magyar játékos következő ellenfele Viktorija Golubic lesz.

 

Timi vasárnap még Miamiban játszott a párosverseny döntőjében, utána pedig hosszú utazás várt rá. És még a 6 óra időeltolódással is meg kell most küzdenie.

 

A lengyel iparvárosban jól kezdett szerdán, a második gémben elnyerte ellenfele adogatását. Timi ezután meg is őrizte brékelőnyét a szerencsés vesztesként főtáblás Maleckova (WTA-223.) ellen.

 

A 33 perces első szett után a második játszma elején is azonnal elnyerte ellenfele szerváját a magyar játékos. Timi 3:2-ig meg is őrizte ezt az előnyt, aztán „brékpárbaj” kezdődött.

 

Maleckova háromszor nyerte el ellenfele szerváját, a tízedik gémben fogadóként hárított két meccslabdát.

 

Timi 5:5 után 40-re brékelt, majd 30-ra kiszerválta a mérkőzést.

 

A magyar játékos ellenfele a legjobb 16 között a világranglistán 137. Viktorija Golubic lesz. A 23 éves svájci játékos karrierje legjobbjaként 135. (2016. március 21.) volt. Eddig 8 ITF-versenyt nyert egyesben. Idén Hongkongban (25 000 dollár, kemény pálya) maradt veretlen.

 

A WTA statisztikája szerint Timi még sohasem mérkőzött Golubic-csal.

 

Katowice06  Katowice05

 

Katowice07  Katowice02