Győztes bemutatkozás Florianopolisban

Győztes bemutatkozás Florianopolisban

2013-02-25 – A 3. helyen kiemelt magyar-japán kettős az első fordulóban simán legyőzte a Julia Glushko, Paula Kania kettőst.

A találkozó 63 percig tartott. Timi kedden egyesben is bemutatkozik, magyar idő szerint 14.30 órától a 2-es pályán mérkőzik Valerija Szavinyihhel.

 

WTA BRASIL TENNIS CUP (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (magyar, japán, 3.)-Julia Glushko, Paula Kania (izraeli, lengyel) 6:4, 6:2

 

Timi a múlt héten Mandy Minellával megnyerte a bogotai Copa Claro Colsanitast, így a legfrissebb világranglistán már 72. párosban. Ez pályafutása eddigi legjobb helyezése ebben a műfajban.

 

Hétfőtől már Brazíliában teniszezik Timi, ezúttal a WTA Tour japán legendája, a 42 éves Date-Krumm Kimiko (78. párosban, de 20 éve 33. is volt…) a társa. A két játékos 3. kiemelt, így a nyitó körben mindenképpen esélyesnek számított. A kezdés az időjárás miatt döcögős volt, eső miatt másfél órát csúszott.

 

A magyar-japán kettős 2:2 után brékelte ellenfelét, de Glushkóék a következő gémben már majdnem egyenlítettek. Timi hárította a bréklabdát, de 4:3 után Date adogatását már elvette az ellenfél. De ez sem hozott fordulatot, a magyar-japán duó hozta a következő két játékot, 33 perc alatt pedig a nyitó felvonást.

 

A folytatás még simább volt: Timiék két brékkel 4:1-re elhúztak. Majd az ellenfél ugyan egyet visszahozott az elveszített gémekből, de után újra a Babos-Date duó irányított, megnyerte az összecsapást.

 

Timiék következő ellenfele az izraeli Shahar Peer (129) és a dél-afrikai Chanelle Scheepers (113.) lesz.