Győztes bemutatkozás egyesben

Győztes bemutatkozás egyesben

2013-04-02 – A papírformának megfelelően Timi (123. a világranglistán) két szettben nyert a mexikói Ana Sofia Sanchez ellen.

A mérkőzés 68 percig tartott.

 

MONTERREY OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Ana Sofia Sanchez (mexikói) 6:3, 6:3

 

“Nem volt könnyű a mai meccs..Akarva akaratlanul éreztem egy kis nyomást,hiszen még sosem voltam címvédő egy versenyen.az ellenfél ráadásul nagy küzdő volt,egy pillanatra sem engedhettem ki..Örülök a győzelemnek,a kezdés mindig nehéz De innentől biztosan újra felszabadultan fogok játszani, és természetesen nagyon várom a következő meccsem!:)” – mondta Timi a monterrey-i bemutatkozó mérkőzésről.

 

Timi egyértelmű esélyesként kezdte a mexikói versenyt, hiszen ellenfele csak a 439. helyen áll a világranglistán. Így a 18 éves hazai játékos csak szabadkártyával kerülhetett a 32-es főtáblára.

 

Ehhez képest a 33 perces első szett sokáig a vártnál jóval szorosabban alakult. Az első hat gémben egyik teniszező sem jutott el bréklabdáig, de volt különbség az adogatójátékok között. Timi kétszer 30-ra, míg egyszer 40-40 után hozta a játékot, míg ellenfele 3:3-ig csak két labdamenetet veszített szerválóként.

 

Szerencsére a 19 éves magyar teniszező 4:3 után 30-ra brékelte ellenfelét, majd simán ki is szerválta a szettet.

 

A folytatás váratlan fordulatot hozott: Sanchez 1:0-nál 30-ra elvette ellenfele adogatását, majd 3:1-re is vezetett. Timi ekkor vette vissza szintén 30-ra az elbukott adogatójátékot, majd a következő gémben 0-30-ról fordított. Utána sem vett vissza, 15-re nyerte el Sanchez adogatását!

 

A végén, 5:3-nál Sanchez 30-ra vezetett, de ezután két kettőshibának is köszönhetően már meccslabdát kellett hárítania. Ez még sikerült, de a második esélyt már kihasználta Timi. A monterrey-i verseny címvédője a második körben Ana Ivanoviccsal (17. a világranglistán) vagy Marta Szirotkinával (116.) találkozik.

 

A magyar játékos a főtábla második napján párosban lép pályára Date-Krumm Kimiko oldalán. A japán teniszező egyesben hátsérülés miatt feladásra kényszerült Monica Niculescu ellen, de Timi szerint emiatt nem lépnek vissza a párostól.