Siker egyesben és párosban Tiencsinben

Siker egyesben és párosban Tiencsinben

2015-10-13 – Timi 42 perc alatt jutott a legjobb 16 közé egyéniben az 500 000 dolláros WTA-versenyen. Párosban három szett, 74 perc kellett a negyeddöntőhöz.

TIANJIN OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Alla Kudrjavceva (orosz) 6:0, 6:1
TIANJIN OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Magda Linette (magyar, lengyel)-Irina Kromacseva, Kszenyija Likina (orosz), 6:1, 5:7, 10-7

 

A 22 éves magyar játékos esélyt sem adott rutinosabb ellenfelének, szinte az összes fontos pillanatban jobb megoldást választott. Kudrjavceva nem jutott el bréklabdáig fogadóként, összesen két bréklabdát hárított, ötször viszont elveszítette adogatását.

 

A 17 perces első szettben a magyar játékos kétszer 30-ra-ra nyerte el ellenfele szerváját. Úgy vezetett Timi 4:0-ra, hogy addig adogatóként labdamenetet sem veszített. Ez a mérleg aztán az ötödik gémben módosult, Kudrjavceva nyert két pontot fogadóként…(5:0).

 

A hatodik játékban Timi egy labdamenetet veszített orosz ellenfele adogatása közben, így gyorsan lezárta az első szettet.

 

A második játszma elején a magyar játékos 40-re hozta szerváját, majd brékelt 15-re (2:0). A negyedik gémben aztán Kudrjavceva megnyerte adogatójátékát, de ezután ismét minden a „régi” volt…

 

Timi 4:1 után 15-re brékelt, majd 30-ra szerválta ki a mérkőzést. A magyar játékos kedden még párosban is pályára lép, ezúttal a lengyel Magda Linette lesz a társa.

 

A magyar játékos következő ellenfele egyesben a 7. helyen kiemelt, címvédő Alison Riske lesz. Az amerikai játékos 91. helyen áll a világranglistán, a főtábla sorsolásának idején, szombaton még 60. volt.

 

A 25 éves Riske eddigi legjobb helyezése a 40. (2014. június 9.) volt. Karrierje során 1 WTA- és 6 ITF-versenyt nyert egyesben. Idén elődöntős volt Hobartban (Ausztrália, 250 000 dollár, kemény pálya) és Nottinghamben (Anglia, 250 000 dollár, fű).

 

Tavaly a tiencsini döntőben 6:3, 6:4-re nyert az akkor a világranglista 35. helyén álló, jelenleg már WTA-16. Belinda Bencic ellen.

 

Az idei tiencsini WTA-versenyen Kristina Mladenovic is indul, de ezúttal csak egyesben lép pályára. Így Timi ezen a kínai tornán a páros-világranglistán 130. helyen álló Magda Linette-tel szerepel. A Tianjin Openen egyébként a világelső duó sem a megszokott összeállításban indul: Martina Hingis társa Sania Mirza helyett a kínai Han Hszin-jün…

 

A magyar és a lengyel játékos kedden könnyedén, 20 perc alatt nyerte az első szettet. Timi és Linette 1:1 után sorozatban öt játékot nyert. A 43 perces második játszmában Kromacseva és Likina kétszer brékelt, másodszorra a legjobbkor, 6:5 után…

 

Szerencsére a továbbjutásról döntő rövidítésben újra Timi és ideiglenes társa volt a jobb. A magyar-lengyel kettős két fogadóponttal 6-2-re, majd 8-3-ra is vezetett. Az ellenfél feljött 9-7-re, de egy újabb fogadópont lezárta a meccset.

 

Timi és Linette következő ellenfele a 3. helyen kiemelt Ljudmila Kicsenok-Nadija Kicsenok (ukrán) kettős vagy a Carolin Daniels-Lidzija Marozava (német, fehérorosz) duó lesz.