Gyors búcsú párosban

2013-09-22 – Timi és Alicja Rosolska mindkét szettben dupla brékelőnyben volt, mégis két játszmában vereséget szenvedett a párostorna első fordulójában a 125 000 dolláros kínai WTA-versenyen.

A 2. helyen kiemelt magyar-lengyel kettőst 1 óra 30 perc alatt győzte le Han Hszin-jun és Mijamura Miki. A 20 éves magyar játékos hétfőn egyesben Jaroszlava Svedova ellen lép pályára.

 

YINZHOU BANK INTERNATIONAL WOMEN’S TENNIS OPEN (125 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Han Hszin-jun, Mijamura Miki (kínai, japán)-Babos Tímea, Alicja Rosolska (magyar, lengyel, 2.) 7:6 (7-4), 6:4

 

Az 51 perces első szettben Timi és Rosolska kétszer brékelt 30-ra, elhúzott 3:0-ra. Sajnos ezután az ellenfél rátalált a mérkőzés ritmusára, 5:4-nél két szettlabdát hárított fogadóként és egyenlített. A magyar-lengyel duó ekkor ismét elvette ellenfele adogatását, de Rosolska 30-0-ról elbukta a sajátját, jöhetett a tie-break. A rövidítésben a két ázsiai gyorsan jelenős előnyt szerzett, azt pedig már meg is őrizte.

 

A második játszmában Timi és társa már 4:0-ra is vezetett, de ez sem volt elég az egyenlítéshez. Han és Mijamura ugyanis magabiztosan nyert négy gémet, 4:4-nél pedig 40-re brékelt. Az utolsó gémben a második helyen kiemelt kettős már nem tudott brékelni, így befejeződött a mérkőzés…