Győr-Moson-Sopron Megye: újra Timi a legjobb

Győr-Moson-Sopron Megye: újra Timi a legjobb

2016-01-08 – A Kisalföld című napilap 36. alkalommal választotta meg a térség legkiválóbb sportolóit: 2014 után a 2015-ös voksoláson is Timi bizonyult a legjobbnak a hölgyek között.

A 22 éves teniszező 25 pontot gyűjtött, mögötte Szepesi Csenge (karate, 13 pont) és Csay Renáta (kajak, 9 pont) került még a legjobb három közé.

 

Timi már a 2016-es szezon első hetében is remek sikert ünnepelhetett, egészen az elődöntőig menetelt a kínai Sencsenben.

 

Tavaly pedig…2015-ben számos történelmi eredményt ért el a 22 éves játékos. Egyesben tavasszal döntős volt Marrákesben, majd az idény végén megnyerte a tajvani tornát (125 000 dollár, kemény pálya). A szezon különböző versenyein pedig olyan klasszisok ellen nyert, mint a US Openen később bajnok Flavia Pennetta, a New York-i finalista Roberta Vinci, vagy a 2011-ben a US Openen veretlen Samantha Stosur.

 

Timi párosban négyszer javított karrier- és magyar csúcsot: 2015. június 22-én a 8. volt. Az év végén pedig a 11. helyen állt. Kristina Mladenovic oldalán megnyerte a dubaji, a marrákesi és a római versenyt. Az olasz fővárosban a döntőben a világelső Martina Hingis-Sania Mirza kettőst múlta felül a magyar-francia duó! Timi és Kristina Mladenovic októberben szerepelt a szingapúri WTA-világbajnokságon, párosban. Női párosban először volt magyar résztvevője az év végi csúcseseménynek.

 

Timi vegyespárosban döntőt játszott Alexander Peya oldalán Wimbledonban.

 

A 22 éves teniszező juniorként 2007-ben, 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben végzett a Kisalföld szavazásának élén.

 

„Nagyon örülök annak, hogy én végeztem a szavazás élén! Külön köszönöm azoknak, akik engem tartottak 2015-ben a megye legjobb női sportolójának! Hatalmas megtiszteltetés, hogy eredményeimmel kiérdemeltem ezt az elismerést” – nyilatkozta Timi.

 

A KISALFÖLD CIKKE – ITT ELOLVASHATÓ (KATTINTS IDE!)

 

Kisalfold02  Kisalföld