Fordulatos meccs és győzelem Oroszországban

Fordulatos meccs és győzelem Oroszországban

2016-02-09 – Timi az első szettet 2:5, dupla brékhátrány után nyerte meg, a két játszmában összesen 12 ászt ütött.

ST. PETERSBURG LADIES TROPHY (753 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Katerina Siniakova (cseh) 7:6 (7-0), 7:5

 

„Érdekes meccs volt, nem játszottam valami jól…Rosszul kezdtem, rossz taktikával játszottam. Annak ellenére, hogy megbeszéltük az edzőmmel, miként is kellene. Úgyhogy 5:2 volt oda, dupla brékkel…De nem adtam fel, próbálkoztam, egyre jobban játszottam. Ráadásul, azt hiszem az ellenfelem is megijedt attól a lehetőségtől, hogy megnyerheti a szettet…A tie-break már elég sima volt, 7-0, akkor nagyon hittem abban, hogy nyerhetek. A második szettet jól kezdtem, de az ellenfelem is végig jobban teniszezett. Lebrékeltem, de utána Siniakova elkezdett minden-mindegy alapon játszani, „belecsapott” mindenbe. Így kemény volt a meccs vége. De a fontosabb helyzetekbe belehibázgatott. Örülök a győzelemnek, hiszen nem játszottam jól, mégis ki tudtam küzdeni a továbbjutást! Ez egy jó, értékes mentális győzelem! Holnap tudok majd edzeni és készülni a következő mérkőzésre. Van mit dolgozni, most is edzettünk a mérkőzés után” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 50 percig tartott. A magyar játékos következő ellenfele a 9. helyen kiemelt Monica Niculescu lesz.

 

Timi és Siniakova fordulatos és izgalmas mérkőzést játszott. A 63 perces első szett két, alapvetően eltérő részre bontható.

 

A találkozó elején mindkét játékos egy-egy bréklabdát hárított, majd Timi vezetett 2:1-re. Ezután Siniakova kétszer brékelt 40-re, 5:2 után a szettért adogatott. De Timi fordított 6:5-re, majd fogadóként 40-0-ra is vezetett. De a cseh játékos összesen négy szettlabdát hárított, majd jött a tie-break.

 

A rövidítésben a magyar játékos négy fogadópontot szerzett, adogatóként is hibátlan maradt!

 

A második felvonás közepén Timi brékelőnybe került, de ellenfele azonnal egyenlített (3:3). A magyar játékos 5:5 után 30-ra brékelt, majd saját adogatását 40-0-át követően 30-ra hozta.

 

Timi következő ellenfele a világranglista 37. helyén álló Monica Niculescu lesz. A román játékos eddigi legjobbja a 28. hely (2012. február 27.) volt. Eddig 2 WTA- és 18 ITF-versenyt nyert egyesben. Idén Sencsenben, Hobartban és az Australian Openen is a 2. fordulóban búcsúzott.

 

Niculescu korábban háromszor – legutóbb tavaly Eastbourne-ben 7:5, 7:5-re – győzött a magyar játékos ellen. Idén januárban a sencseni 2. körben Timi nyert 6:1, 6:4-re.