„Felemás érzések kavarognak bennem”

„Felemás érzések kavarognak bennem”

2014-10-11 – A tengerentúli versenyeket követően Timi a következő hetekben már Európában lép pályára, négy franciaországi egyéni versenyen próbál javítani helyezésén.

Az biztos, hogy 2014-ben már nem játszik párost, viszont jövőre újabb szép sikereket érhet majd el Kristina Mladenoviccsal. Timi a jövő héten az 50 000 dollár összdíjazású versenyen indul Joue-Les-Tours-ban, az első fordulóban Julie Coin lesz az ellenfele.

 

A 21 éves magyar játékos a US Open után Kanadában, az Egyesült Államokban, majd Kínában szerepelt. Quebecben elődöntős volt párosban, egyesben a második fordulóig jutott, Las Vegasban egyesben a legjobb nyolcig jutott, majd Tiencsinben az első fordulóban búcsúzott.

 

„Felemás érzések kavarognak bennem – kezdte értékelését Timi. – Úgy érzem, jól ment a játék ebben az időszakban, mégis az eredmények kevésbé voltak jók. Quebecbe nagyon jó formában érkeztem, de egy olyan Lucic-csal találtam szemben magam, akit azon a héten nem lehetett megverni. Szorossá tudtam tenni a találkozót, de nyerni nem sikerült. Aztán egy balszerencsét követően nem sikerült utána játszanom a kínai tornákon, amit sajnálok persze. De végül is a Las Vegas-i ITF-en sikerült elindulnom és pár meccset nyerni. Várom a négy francia versenyt! Sokat edzettem, jó formában érzem magam. Remélem, megmutatkozik ez most már az eredményekben is.”

 

Timi úgy érzi, hogy elsősorban az önbizalmán múlik a következő versenyek sikeressége.

 

„Ez az év rettenetesen nehezen indult, sok-sok vereséggel. Március óta az új edzőmmel átment pozitívba a mérlegem, sikerült megtartanom a ranglistámat. De azért a sok vereség az év elején rátette a bélyegét az egyéni játékomra. A célom a következő hetekben, hogy felszabadultan, élvezettel játsszak. Még nem vagyok annyira fáradt,mint a többiek. Talán ezt is kihasználva jó eredményeket érhetek el. Ráadásul fedett, kemény pályán zajlanak majd a versenyek, ez a kedvenc pályák közé tartozik” – jelentette ki a világranglista 108. helyén álló játékos.

 

Timi ezután újra leszögezte, fárasztó volt ugyan az idei szezon, de még maradt tartaléka a következő hetekre.

 

„Sokat utaztam, sokat edzettem, sokat meccseztem, de összességében nem vagyok annyira fáradt. A maximumot próbálom nyújtani a szezon végén.”

 

Az már eldőlt, hogy Timi párosban már nem szerepel idén, de a következő évben újabb nagy sikereket érhet el. Idén 2 WTA-versenyt nyert (Sydneyben és Kuala Lumpurban), döntős volt Wimbledonban, további három alkalommal jutott a fináléba.

 

„Szerencsére sikerült megegyeznünk Kikivel a 2015-ös szezonra! Örülök, hogy egy szezont végre egy fix párral kezdhetek” – szögezte le Timi.

 

A 21 éves játékos a jövő héten az 50 000 dollár összdíjazású versenyen indul Joue-Les-Tours-ban, az első fordulóban Julie Coin lesz az ellenfele.

 

A 31 éves francia játékos 313. helyen áll a világranglistán. Karrierje legjobbjaként 60. (2009. július 27.) volt, eddig 8 ITF-tornát nyert egyesben. Idén negyeddöntős volt Periguex-ban (Franciaország, 25 000 dollár, salak), Denainben (Franciaország, 25 000 dollár, salak), Gatineau-ben (Kanada, 25 000 dollár, kemény pálya), majd a legjobb négyig menetelt Granbyban (Kanada, 25 000 dollár, kemény pálya). Néhány hete döntőt játszott Clermont-Ferrandban (Franciaország, 25 000 dollár, kemény pálya).