Feladás után Timi & Kiki negyeddöntős

Feladás után Timi & Kiki negyeddöntős

2014-08-13 – Timi és Kristina Mladenovic bejutott a legjobb nyolc közé a Cincinnatiben zajló Premier-versenyen.

Az idő előtt zárult mérkőzés 56 percig tartott. A magyar-francia páros a legjobb nyolc között a Sara Errani-Roberta Vinci duóval találkozik.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 567 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 6.)-Klaudia Jans-Ignacik, Karolina Pliskova (lengyel, cseh) 6:6 (6-6)-nál a lengyel, cseh kettős feladta

 

A reméltnél sokkal nehezebben alakult a mérkőzés, a wimbledoni döntős magyar-francia kettős ugyanis szinte folyamatosan hátrányban volt. Pedig az első mérkőzésen Timi és társa is kiválóan adogatott, mindössze egyszer veszítette el a szerváját a Julia Görges – Anna-Lena Grönefeld duó ellen.

 

Ezúttal viszont kétszer is brékelőnybe került az ellenfél. Jans-Ignacik és Pliskova 1:1-nél 40-re nyerte el Mladenovic adogatását, majd 3:1-re elhúzott. Timi és francia társa a hatodik gémben jött vissza a mérkőzésbe, a második esélyt használta ki, 40-re nyerte el ellenfele szerváját.

 

Sajnos 5:5 után Mladenovic ismét elveszítette adogatását, ezúttal is 40-re. Pedig két bréklabdát még sikerült hárítani…Szerencsére a magyar-francia páros a következő játékban 40-40 után elnyerte ellenfele adogatását, vagyis ekkor már hárított egy szettlabdát.

 

A rövidítésben a lengyel-cseh kettős újabb játszmalabdához jutott, de a következő labdamenetet Timi és társa nyerte. Ekkor hosszasan ápolni kellett a lengyel játékost, aki lábsérülés miatt végül nem tudta folytatni a mérkőzést.

 

A magyar-francia kettős következő ellenfele a Sara Errani-Roberta Vinci duó lesz.

 

A világelső olasz páros a wimbledoni döntőben 6:1, 6:3-ra nyert Timi és Kristina Mladenovic ellen, ezzel érte el a karrier Grand Slamet. Errani és Vinci 2012-ben a Roland Garroson és a US Openen, 2013-ban és 2014-ben az Australian Openen is nyert, vagyis már valamennyi GS-tornán diadalmaskodott legalább egyszer. Idén Madridban, Montrealban és Stuttgartban is veretlen maradt az Errani-Vinci duó, míg Sydneyben, Rómában és a Roland Garroson döntőt játszott. Ausztráliában Timi és Lucie Safarova győzte le az olasz kettőst 5:7, 6:3, 10-7-re.