Fed Kupa: Magyarország-Szerbia 1-2

Fed Kupa: Magyarország-Szerbia 1-2

2015-02-05 – A két egyéni mérkőzés után a szerb női teniszválogatott már 2-0-ra vezetett, végül 2-1-re győzött a magyar csapat ellen a Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában.

A hazai csapat sikerét a Babos Tímea-Jani Réka duó aratta párosban, miután egyesben Gálfi Dalma, majd Babos is vereséget szenvedett. A magyar válogatott pénteken 16 órától Ausztriával találkozik a budapesti Syma-csarnokban.

 

FED KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, A-CSOPORT
Magyarország-Szerbia 1-2

Gálfi Dalma-Ivana Jorovics 1:6, 0:6

Babos Tímea-Alekszandra Krunics 6:7 (6-8), 6:0, 6:7 (5-7)

Babos, Jani Réka-Jorovics, Krunics 4:6, 7:6 (7-2), 6:2

 

„Nagyon szomorú vagyok, hogy nem sikerült nyernem. De úgy érzem, mindent megtettem a győzelemért. Nem volt könnyű dolgom Dalma mérkőzését követően felmennem a pályára, nyilván kis nyomást éreztem. Persze ez nem kifogás, nyerhettem volna. Szerettem volna jól játszani itthon, remélem holnap javítok. Köszi Mindenkinek a drukkolást” – nyilatkozta Babos Tímea az egyéni mérkőzést követően.

 

A Fed Kupában újonc Gáldi Dalma találkozója után jött a két válogatott legjobbjainak mérkőzése. A magyar játékos ugyan sokszor lepte meg ellenfelét bátor és sikeres támadásokkal, de a legfontosabb pillanatokban Krunics kevesebbet hibázott. Így két mérkőzés után eldőlt, hogy Szerbia nyeri meg a csoportot.

 

Az első szettben a világranglistán 78. Krunics 2:2 után 30-ra nyerte el Babos adogatását, de a hazai játékos gyorsan fordított 4:3-ra. A nyolcadik gémben a hazai teniszező fogadóként 40-0-ra is vezetett, de ellenfele végül hozta a gémet. A rövidítésben Krunics 5:2-re elhúzott, de hamarosan már 5-5 állt az eredményjelzőn. A szerb játékos 6-6 után újra elnyerte ellenfele szerváját, majd hozta a sajátját, így a szettet is.

 

A második játszma egyoldalú volt: Babos Tímea háromszor brékelt (kétszer 15-re, majd 30-ra), magabiztosan zilálta szét ellenfele védekezését. Jöhetett a döntő felvonás!

 

A harmadik szettben Krunics 2:1 után 30-ra brékelt, de előnyét gyorsan el is veszítette. A tizedik gémben Babos adogatóként két meccslabdát is hárított, majd 5:5 után 30-ra brékelt. Sajnos a következő gémben többször hibázott, így Krunics kiharcolta a rövidítést.

 

A tie-breakben a szerb játékos 5-5 után másodszor is fogadópontot szerzett, majd következő adogatását követően már a győzelmet ünnepelhette.