Fed-kupa: Magyarország-Horvátország 1-2

Fed-kupa: Magyarország-Horvátország 1-2

2017-02-10 – Timi egyesben 56 perc alatt nyert a top40-es Ana Konjuh ellen.

 

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA I. CSOPORT (TALLINN, FEDETT PÁLYA)
B-CSOPORT: MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 1-2
Gálfi Dalma-Donna Vekic 2:6, 0:6
Babos Tímea-Ana Konjuh 6:1, 6:2
Babos Tímea, Gálfi Dalma-Darija Jurak, Ana Konjuh 5:7, 6:3, 1:6

 

„Nagyon örülök az egyéni teljesítményem miatt! Nagyon jól játszottam! Konjuh egy nagyon jó és magasan rangsorolt játékos, de remekül tudtam kezelni az ütéseit. Azt a helyzetet is megfelelően kezeltem, amikor a második szettben feltámadt és minden-mindegy alapon kezdtett el nagyon jól teniszezni. Örülök, hogy az egyéni meccs így alakult! A párost természetesen sajnálom. Dalmának nem lehetett könnyű a helyzete az egyes után. Akartunk, küzdöttünk, így alakult. Nyilván ez egy csapatverseny, de a saját szemszögemből boldog vagyok az egyéni miatt. Holnap már elutazok a dohai versenyre, nem maradok itt a helyosztóra, játszhatnak a többiek. A Magam dolgát megtettem, amit lehetett, azt hoztam. Szombaton irány Doha!” – nyilatkozta Timi.

 

A csoport első helyéről döntő mérkőzés sima horvát sikerrel kezdődött, a világranglistán 84. Donna Vekic 57 perc alatt nyert Gálfi Dalma (154.) ellen.

 

Utána következett Timi és Konjuh (WTA-37.) meccse. A nagy csata elmaradt, a 23 éves magyar játékos meggyőző fölénnyel múlta felül ellenfelét.

 

A 24 perces első szettet remekül kezdte és ugyanolyan jól is folytatta Timi! A második gémben 40-re, majd 3:0 után 15-re brékelt. A magyar játékos adogatóként is nagyszerű teljesítményt nyújtott, esélyt sem adott ellenfelének. Timi 5:1 után 0-ra nyerte szerváját.

 

A második szett sem hozott sokkal több izgalmat, szerencsére. Timi 40-re, majd 30-ra brékelt, elhúzott 3:0-ra. Ekkor Konjuh picit magához tért, nyert két játékot. De ezután újra a magyar játékos irányított, nyerte saját, majd 4:2 után ellenfele adogatását is.

 

A végén Timi magabiztosan szerválta ki a mérkőzést, 15-re nyerte adogatását!

 

Némi szünet után jött a csoportelsőséget eldöntő páros. Timi és Gálfi Dalma nagy csatában veszítette el az első szettet. A magyar duó 4:4 után brékhátrányba került, majd 5:5 után 40-15-ről veszítette el ismét a szerváját.

 

A második játszmában a magyar duó 4:0-ra is vezetett, de a duplabréket elveszítette. Szerencsére 4:3 után ismét Timi és Gálfi Dalma volt a jobb. A döntő szett már egyoldalúan alakult, a magyar kettős 0:5 után tudott szépíteni.

 

Tallinn01

 

Tallinn02