Fed-Kupa: Magyarország-Bosznia 3-0

Fed-Kupa: Magyarország-Bosznia 3-0

2017-02-09 – Timi öt gémet veszített két szett alatt.

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA I. CSOPORT (TALLINN, FEDETT PÁLYA)
B-CSOPORT: MAGYARORSZÁG – BOSZNIA-HERCEGOVINA 3-0
Gálfi Dalma-Jelena Simic 6:4, 1:6, 7:5
Babos Tímea-Dea Herdzelas 6:4, 6:1
Bukta Ágnes, Stollár Fanni-Dea Herdzelas, Anita Husaric 6:4, 6:3

 

„Nem könnyű olyan ellenféllel szemben végig odafigyelni, aki ellen úgy érzi az ember, hogy jobb. Ez történt az első szettben. Néha elveszítettem a figyelmem, de a második játszmára összeszedtem Magam és egy elég jó szettet sikerült játszanom. Jó volt kicsit megszokni a körülményeket a holnapi meccsre. Nehéz mérkőzés vár ránk egy jó csapat ellen. Hajrá Magyarok!!!” – nyilatkozta Timi.

 

Az első mérkőzésen Gálfi Dalma fordulatos mérkőzésen, a döntő szettben brékhátrányból fordított és nyert 2 óra 18 perc alatt.

 

A második találkozón a magyar és a boszniai válogatott legjobb játékosa lépett pályára.

 

A 35 perces első játszma elején Timi 1:0 után brékelőnybe került, de ellenfele gyorsan „visszajött” a meccsbe. A magyar játékos ezután 30-ra nyerte el Herdzelas adogatását, de 5:3 után nem tudta kiszerválni a szettet. Szerencsére Timi gyorsan visszavette a kezdeményezést, 5:4 után 15-re brékelt.

 

A második felvonás már sokkal simábban alakult! Timi adogatóként és fogadóként is sokkal jobb volt ellenfelénél. A második gémben Herdzelas még hárított 3 bréklabdát, de utána már esélye sem volt. Timi 2:1 után 15-re, majd 4:1 után 40-re nyerte el ellenfele szerváját.

 

Az utolsó gémet pedig simán kiszerválta a magyar játékos. A mérkőzés 60 percig tartott.

 

A magyar válogatott pénteken Horvátország ellen lép pályára. A mérkőzés győztese játszhat majd szombaton a C-csoport (Nagy-Britannia, Törökország, Lettország és Portugália) legjobbjával a világcsoport II-be jutásért rendezendő rájátszás jogáért.

 

A horvát együttes szerdán 3-0-ra nyert Bosznia ellen. Donna Vekic 6:2, 6:1-re nyert Simic, míg Ana Konjuh 6:0, 6:2-re győzött Herdzelas ellen. A Darija Jurak, Tena Lukas duó 7:6, 6:2-re múlta felül párosban Herdzelast és Anita Husaricot.

 

Vekic 84. helyen áll egyesben a világranglistán, karrierje legjobbjaként 62. (2013. július 15.) volt. Eddig 1 WTA- és 5 ITF-versenyt nyert.

 

Konjuh 37. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 36. (2017. január 9.) volt. Eddig 1 WTA- és 1 ITF-tornát nyert.