Fed Kupa: Magyarország-Ausztria 3-0

Fed Kupa: Magyarország-Ausztria 3-0

2015-02-06 – A magyar női teniszválogatott 3-0-ra győzött az osztrák csapat ellen az jelű trióban, így megőrizte tagságát a Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában.

Timi ellenfele egyesben az első játék után feladta mérkőzését, majd párosban az első számú magyar játékos Bondár Anna oldalán két szettben nyert.

FED KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG-AUSZTRIA 3-0

Jani Réka-Barbara Haas 7:5, 6:2

Babos Tímea-Patricia Mayr-Achleitner 1:0-nál az osztrák játékos rosszullét miatt feladta

Babos Tímea, Bondár Anna-Julia Grabher, Sandra Klemenschits 7:6 (7-2), 6:2

 

Jani Réka egy döcögősen induló mérkőzésen végül magabiztosan nyert Haas ellen, így a következő találkozó el is dönthette a bennmaradás kérdését, legalábbis a magyar együttes szemszögéből. Végül így is történt, igaz némileg váratlan körülmények között.

 

Timi az első gémben az első bréklabdát ugyan még nem tudta kihasználni, a második eséllyel viszont már élni tudott. Ezután Mayr-Achleitner orvosi szünetet kért, majd néhány perc után feladta a mérkőzést. Az osztrák játékos ugyanis a napokban betegséggel küszködött, ezúttal sem érezte jól magát.

 

Párosban aztán Bondár Anna is bemutatkozott a Fed Kupában Babos Tímea oldalán. A két játékos már szerepelt egymás oldalán az MTK színeiben a Szuperligában, és ezúttal is szép megoldásokat mutatott be. Az első szett hajrájában ugyan brékhátrányba került a hazai kettős, de 5:6 után fogadóként is kiharcolta a rövidítést. A tie-brékben az osztrák duó 2-0-ra is vezetett, de ezután 7 hazai pont következett.

 

A második játszma gyorsan eldőlt: Timi és Bondár Anna elhúzott 4:0-ra, a jelentős előnyét meg is őrizte.

 

FEDKUPA03  FEDKUPA02