Februárban a Hónap Sportolója: Timi

Februárban a Hónap Sportolója: Timi

2012-04-03 – Babos Tímea teniszező végzett az élen a SamsungSport.hu szavazásán, amely a február hónap legjobb magyar sportolójának járó díjról döntött.

A Samsungsport.hu hagyományteremtő jelleggel 2011-ben először rendezte meg az “Év sportolója” választást, mellyel a 2011-es év kimagasló teljesítményt nyújtó sportolói közül igyekeztünk Önökkel közösen megtalálni a legjobbat! A nagyszámú szavazótábor Gyurta Dániel mellett tette le a voksát, akinek ezúton is szívből gratulálunk!

Ezt követően januárban Császár Gábor, a férfi kézilabda-válogatott, az Európa-bajnokságon nyolcadik helyet elérő irányító érdemelte ki a hónap sportolója díjat. Februárban is volt kézilabdázó a jelöltek között, a Bajnokok Ligájában menetelő Győr irányítója, Görbicz Anita mellett Horváth Ákos, az EuroChallenge Kupában a legjobb nyolcig (azóta már a legjobb négyig) menetelő Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatának kulcsembere is a jelöltek közé került.

A győztes viszont Babos Tímea lett: a magyar teniszező megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású monterrey-i tornát, a magyar teniszsport 16. WTA-tornagyőzelmét aratva ezzel. Babos így már a legjobb hetven között van a világranglistán, és ebben a társaságban ő a legfiatalabb… Az ifjú teniszező számára ingyenes edzéslehetőséget, és sok egyéb segítséget nyújtó Park Teniszklubban került sor a díj átadására.

“Nagyon örülök ennek, mivel ez nem a szakma díja, hanem a rajongóké – nyilatkozta Babos. – Kezdem érzékelni, hogy most már itthon is egyre többen tartják nagy dolognak, hogy bejutottam a hetven közé a világranglistán, eddig úgy éreztem, ez inkább csak külföldön váltott ki elismerést. Ezt a fajta népszerűséget még szoknom kell, de nagyon köszönöm a drukkereknek. Most életem első felnőtt Grand Slamjére készülök, az a nagy cél, hogy ott sikerüljön egy-két kört mennem. Az olimpia is ott van még, azt számolgattuk, hogy ahhoz 10-12 helyet kellene javítanom a világranglistán, akkor kapnék annyi ranglistapontot, hogy elindulhassak.

Édesapja, Babos Csaba elmondta, ő mindig is bízott a lányában.

Hónapok óta olyan játékot mutatott, hogy lehetett tudni, csak idő kérdése egy efféle kiugró eredmény – fogalmazott Babos Csaba. – Az anyagi feltételek most biztosítottak, így akár tovább is fejlődhet ilyen ütemben. Vannak új szponzorok is, és annyi biztos, hogy erre az évre minden megvan, idén már nem lehet finanszírozási gond.”

A végeredmény:

1. Babos Tímea 48%

2. Görbicz Anita 40%

3. Horváth Ákos 12 %

(A Samsungsport.hu sajtóközleménye)

 

Budapest_díjátadó_04  Budapest_díjátadó_06  Budapest_díjátadó_05