Fantasztikus kezdés Linzben

Fantasztikus kezdés Linzben

2018-10-09 – (Fotó: Zádor Péter/MTSZ) Timi összesen két gémet veszített a top40-es ellenféllel szemben.

 

UPPER AUSTRIA LADIES LINZ (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Donna Vekić (horvát, 8.) 6:1, 6:1

 

 

A mérkőzés 1 óra 8 percig tartott Linzben.

 

„Nyilván nagyon örülök a győzelemnek, hiszen nagyon jól ment a játék! Pedig nem egyszerű első meccset játszani egy ilyen jó ellenféllel szemben. Az a lényeg, hogy sikerült! Egyértelmű: boldog vagyok!” – nyilatkozta Timi.

 

Egy új korszak első mérkőzését játszotta Timi, ráadásul az eseményt még különlegesebbé tette, hogy új edző Nick Horvat nemrég még a mostani ellenfél, Donna Vekić munkáját irányította. Timi pedig gondoskodott arról, hogy igazán emlékezetes legyen a találkozó!

 

A 33 perces első játszmában a horvát játékos nyerte a nyitó gémet, ekkor lehetett boldog utoljára a nyitó felvonásban. Timi a következő játékban bréklabdáról hozta adogatását, majd sorozatban háromszor (!) vette el ellenfele szerváját, minden alkalommal 30-ra. Közben a magyar játékos 30-ra, majd 40-re nyerte adogatását.

 

A második felvonást is remekül kezdte Timi! A második gémben újra 30-ra brékelte a horvát játékost, majd jött egy egészen elképesztő szakasz. Az utolsó esélyeit megragadni akaró Vekić elhúzott fogadóként 40-0-ra, majd összesen nyolc (!!!) bréklabdához jutott. De Timi mindannyiszor egyenlített, óriásit harcolt és kihasználta első előnyét, így már 3:0-ra vezetett.

 

Ezután a magyar játékos brékelt, ezúttal 40-re, majd 0-ra nyerte adogatását (6:1, 5:0). Vekić ekkor szépített, majd a következő gémben két meccslabdát hárított. Timi végül a harmadik lehetőséget kihasználta, lezárta a találkozót!

 

A magyar játékos következő ellenfele az állandó párostárs, Kristina Mladenovic lesz.

 

A francia játékos (született: 1993. május 14.) jelenleg 48., pályafutása legjobbjaként 10. (2017. október 23.) volt. Kristina Mladenovic játékos eddig 1 WTA Tour-, 1 WTA125-ös és 4 ITF-versenyt nyert egyesben. A US Openen 2015-ben, a Roland Garroson 2017-ben volt negyeddöntős.

 

Mladenovic idén bejutott a fináléba Szentpéterváron (Oroszország, 799 000 dollár, fedett pálya), majd a legjobb nyolc közé került Acapulcóban (Mexikó, 250 000 dollár, salak). Március eleje óta nem volt kiemelkedő eredménye egyesben.

 

A két játékos eddig nyolcszor találkozott egyesben a profik között, az állás: 4-4. Idén San Joséban Timi 6:4, 6:2-re győzött.

 

viber image