Ezúttal egyesben lesz Timi ellenfele Svedova…

Ezúttal egyesben lesz Timi ellenfele Svedova…

2013-09-21 – Elkészítették az egyes és a páros főtábla sorsolását Ningbóban.

A 20 éves magyar játékos párosban Alicja Rosolskával indul, a nyitó körben egy kínai-japán duó a rivális.

 

Lassan úgy tűnhet, hogy Timi és Svedova az idény végéig szoros kapcsolatban marad, legalábbis a különböző sorsolásoknak köszönhetően. Az üzbegisztáni diadalt követően ugyanis a kantoni tornán párosban találkoztak: a magyar játékos Olga Govorcova oldalán győzte le a Svedovát és a kínai Csang Suajt.

 

A párosban kétszeres Grand Slam-győztes kazah játékos jelenleg 74. egyesben a világranglistán. Pályafutása legjobbjaként tavaly október 29-én még a 25. volt. Karrierje során egy WTA-versenyen volt döntős: 2007-ben az indiai Bangalore-ban 6:4, 6:4-re győzte le az olasz Mara Santangelót a fináléban.

 

A 26 éves Svedova 2008-ig orosz színekben szerepelt, azóta viszont már Kazahsztánt képviseli. Kétszer volt negyeddöntős a Roland Garroson, 2010-ben és 2012-ben. Az idei szezonban nem remekel egyesben: Stuttgartban negyeddöntős volt Roberta Vinci és Carla Suarez Navarro legyőzésével. További két versenyen nyert két meccset a főtáblán: New Havenben és a US Openen. Utóbbi tornán a későbbi bajnok Serena Williams búcsúztatta.

 

Érdekesség, hogy Timi már Kantonban mérkőzhetett volna Svedovával egyesben. A kazah azonban az első körben 6:1, 6:4-re kikapott attól a Cseng Csiétől, aki utána 7:5, 7:6-ra múlta felül a 20 éves magyar játékost.

 

Timi a nyári budapesti verseny után ismét Alicja Rosolskával indul párosban. A magyar fővárosban a kettős szerény teljesítménnyel már az első körben búcsúzott, remélhetőleg most sikeresebb lesz.

 

A magyar játékos párosban 42., a 27 éves Rosolska pedig 48. párosban a világranglistán. A rutinos lengyel karrierje legjobbjaként 2011. október 10-én a 38. helyen állt. Tizenkét WTA-versenyen játszott döntőt: 2008-ban a chilei Vina del Marban (társ: Liga Dekmeijere), 2009-ben Marbellán (társ: Klaudia Jans) és 2011-ben Budapesten (társ: Anabel Medina Garrigues) nyert.

 

A lengyel játékos idén negyeddöntős volt a szezon elején Párizsban (társ: Kveta Peschke), majd néhány héttel később Kuala Lumpurban (társ: Marta Domachowska). Rosolska elődöntős volt Katowicében (társ: Domachowska) és Brüsszelben (társ: Olga Govorcova), majd a Roland Garroson a harmadik körig jutott Okszana Kalasnyikovával. Utána Budapesten Rosolska éppen Timivel indult párosban, de az 1. körben vereséget szenvedett. Az utóbbi hetek versenyein sem remekelt a lengyel, a torontói 3. forduló számít legjobbjának. A US Openen Timi és Francesca Schiavone az első fordulóban Rosolskát és Okszana Kalasnyikovát múlta felül 7:6, 6:2-re.

 

A Ningbóban 2. helyen kiemelt magyar-lengyel duó első ellenfele a kínai Han Hszin-jun és a japán Mijamura Miki lesz. A 23 éves kínai 120., míg társa 137. párosban a világranglistán.

 

A 23 éves Han 2008. július 28-án a 90. volt, ez pályafutása eddigi legjobbja. Párosban 7 ITF-versenyt nyert. Idén a japán Hozumi Eri oldalán döntős volt a 125 000 dolláros szucsoui WTA-tornán, a fináléban 6:2, 6:2-re kapott ki Timitől és a holland Michaella Krajicektől.

 

Han ningbói párja, a 28 éves Mijamura pályafutása legjobbjaként idén május 20-án a 135. volt a világranglistán. Karrierje során 13 ITF-versenyt nyert párosban.