„Ez fantasztikus élmény, mindig erről álmodtam!”

„Ez fantasztikus élmény, mindig erről álmodtam!”

2018-02-07 – Timi párosban világelső akar lenni, egyesben pedig a top20 környéke lesz a célja.

 

Hosszú túra után, egy rövidke itthoni pihenés közben kerül sor arra a budapesti sajtótájékoztatóra, amelyen Timi megmutatta az Australian Openen női párosban megnyert trófeáját és beszámolt az elmúlt hetek élményieről is.

 

„Hihetetlenül jól indult ez a szezon. A tavalyi év végén elhatároztuk edzőmmel, Thomas Drouet-val, hogy másként dolgozzuk majd végig a felkészülés négy-öt hetét. Úgy tűnik, hogy ez egy nagyon-nagyon jó döntés volt. Már az első versenyemen jól játszottam, és ahogyan haladtunk előre, úgy lettem egyre sikeresebb és javult a játékom.”

 

A 24 éves játékos történelmi sikerrel zárta a 2017-es szezont és újabb történelmi diadallal indította a 2018-as évet is. Szingapúrban a cseh Andrea Hlaváčková, míg Melbourne-ben a francia Kristina Mladenovic oldalán maradt veretlen. Mindkét alkalommal első magyar győztesként fogadhatta a gratulációkat.

 

“Nehéz megválaszolni, hogy melyik az értékesebb siker: a WTA Finals vagy az Australian Open megnyerése. Tavaly azt mondtam, hogy Magyarországon nagyobb értéke van a világbajnokságnak. Most viszont már nehéz választani, amikor Grand Slam-győztes is vagyok. Melbourne-ben hat mérkőzést kellett nyerni, Szingapúrban hármat. Viszont a világbajnokságon a legjobb párosok voltak ott. A női páros volt a negyedik döntőm Grand Slamen, sőt két nappal később egy újabb vegyesben. Végre nem csak tányérokat sikerült nyernem, hanem egy trófeát is. Hatalmas élmény és talán jobban is vágytam egy Grand Slam diadalra, mint a világbajnoki címre.”

 

Timi édesapja már évek óta várta-remélte a Grand Slam-diadalt. Elmondása szerint a magyar-francia kettős további nagy sikerekre is képes lehet.

 

“Örülök, hogy van apropója annak, hogy itt lehetünkkezdte Babos Csaba. – Az első wimbledoni döntője után vártam arra, hogy meg legyen a trófea. Már akkor azt gondoltam, hogy sikerülhet. Minden melletünk szólt. Akkor is Kiki Mladenovic volt Timi társa, Wimbledon a kedvenc borítása, befedték a Centerpályát, mert esős idő volt. Ettől kicsit felgyorsul a pálya, nekünk ez kedvező. Olyan páros jutott be a másik ágról, Sara Errani és Roberta Vinci, akik előtte mindent megnyertek. Csak a wimbledoni trófeájuk hiányzott. A két olasz játékos nem éppen a támadó játékról híres, aztán úgy játszottak, hogy szemem-szám tátva maradt. Így a második hely jutott Timinek és társának, majd a következő két évben is volt döntője. Talán most volt a helyzet, amikor kevésbé számítottam a sikerre. A partnere egy nagyon mély gödörből próbált kikecmeregni. Most nyertünk egyet, még fogunk jó sokat együtt nyerni Kikivel. Amikor a világranglistán az elsők lesznek, akkor lehet majd azt mondani, Csabának újra igaza volt.”

 

A magyar-francia kettős erejét és tudását jól mutatja, hogy Melbourne-ben különösebb előkészületek nélkül múlták felül a teljes mezőnyt. Pedig a végső sikerig vezető úton több összeszokott páros is az ellenfelek között volt.

 

“Igazából egyszer sem edzettünk együtt Kristinával az Australian Open előtt. Ez is magáért beszél, megmutatja, mennyire jól tudunk együtt dolgozni a pályán. Az első egy-két meccs borzasztóan nehéz volt, nagyon közel álltunk ahhoz, hogy kiessünk. De végig ott tutunk lenni, segítettük egymást. Az elején én segítettem Kristinának, aztán a negyeddöntőben is, amikor Andrea Hlavackováékkal találkoztunk, akkor ő segített Nekem. Az egy nagy presztízsmérkőzés volt. Az a párosunk nagy titka, hogy jól kiegészítjük egymást. Mind a játékunkkal, mind a személyiségünkkel. Tíz éves korunk óta ismerjük egymást, nagyon jó a viszonyunk.”

 

A magyar játékos korábban kétszer női párosban, egyszer pedig vegyes párosban volt finalista GS-tornán. Most pedig sikerült a végső győzelem is.

 

“Egy másodpercig nem éreztem, hogy nem fogunk nyerni. Nagyon pozitív és magabiztos voltam. Két héten át nagyon jól játszottam, egyéniben is, illetve párosban is. Sokat segített, hogy korábban már nyertem Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina ellen. Taktikailag és fejben is sokat számított. Úgy voltam a döntővel, hogy elég a tányérokból, szeretnék egy trófeát! Szerintem az egész versenyen ez volt a legjobb mérkőzésem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a győzelem! Pont az i-n, hogy az utolsó két mérkőzést a Rod Laver Arenában játszhattam.”

 

Timi néhány órával a melbourne-i vegyes páros döntő után már a repülőtérre sietett, hogy egy ázsiai ország felé vegye az irányt. És jól tette, hiszen 2015 novembere után ezúttal is veretlen maradt Taipei Cityben.

 

„Nem az Australian Open volt a nehéz, hanem utána a tajvani verseny. Ilyen élmények, eredmények és ennyi meccs után este már repültünk át a Taiwan Openre. Mintegy tizenhét óra volt háztól házig, másnap pedig már pályára kellett lépnek. Utána pedi minden nap jött egy újabb mérkőzés. Szerintem ott csúcsosodott ki, hogy milyen hosszú volt a túra és milyen fáradt vagyok. De biztos, hogy nagyon feltölt az, hogy most itthon lehetek két napot.”

 

A mostani villámlátogatás után folytatódik Timi szezonja. Reméli, hogy a folytatásban is érezni fogja majd a szurkolók szeretetét. Hiszen Melbourne-ben is sok erőt és hitet kapott a biztatásból.

 

„Hihetetlen, hogy mennyi magyarral találkozok és mennyien drukkolnak Ausztráliában. Kristina is meglepődik, hogy a stadionok tele vannak, állandóan magyar hangot hallani. Nem vagyunk csendes szurkolók! Ez nagyon segít a versenyeken. Boldog vagyok, hogy a Miniszer Elnök Úr külön gratulált és rengeteg szurkoló is üzent Nekem. Elképesztő, hogy mennyien nézték a döntőt. Ez fantasztikus érzés, mindig erről álmodtam! Párosban szeretnék világelső lenni, míg egyesben vissza akarok kerülni a top20 környékére. Kedves időszak következik, olyan versenyekkel, amelyeket szeretek. Doha, majd Budapest, aztán Indian Wells és Miami.”