Év Sportolója: Timi és Kiki az 1.!

Év Sportolója: Timi és Kiki az 1.!

2020-01-16 – A 26 éves magyar játékos és francia társa először végzett az élen a sportújságírók szavazásán.

Timi – első ízben – az egyéni sportágak csapatversenyében volt érintett, Kristina Mladenovic oldalán. A magyar-francia kettős pedig be is került a legjobb 3 közé, a Férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó (Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Varnyú Alex) és a Női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra) mellett.

 

CSÜTÖRTÖKÖN PEDIG KIDERÜLT: A 2019-ES EREDMÉNYEK ALAPJÁN TIMI ÉS KIKI AZ 1.!

 

Timi és Kristina Mladenovic tavaly januárban döntős volt az Australian Openen, majd a nyár elején veretlen maradt a Roland Garroson. Közben a magyar-francia kettős megvédte címét az isztambuli WTA Tour-versenyen.

 

Timi és Kiki a szezon végén öt győzelemmel diadalmaskodott a sencseni WTA Finalsen, megismételte tavalyi sikerét. A magyar játékos sorozatban harmadszor nyerte meg párosban a világbajnokságot. Timi és Kristina Mladenovic a wimbledoni Grand Slam-tornán elődöntős volt, míg a US Openen a legjobb nyolcig jutott.

 

A magyar játékos 2018-ban vezette párosban a világranglistán, 2019-ben pedig francia társának sikerült ez a bravúr. Az ITF a 2019-es világbajnokának, míg a WTA Tour az év párosának választotta Timi és Kristina Mladenovic kettősét.

 

K😍sz😍n😍m#evsportoloja #sportujsagirok #koszonom #kristinamladenovic #makiki#molcsapat #mypartnerisbetterthanyours #hajramagyarok

Közzétette: Timea Babos – 2020. január 16., csütörtök