Év Sportolója 2020: Timi és Kiki győzelme!

Év Sportolója 2020: Timi és Kiki győzelme!

2021-01-11 – A magyar-francia kettős tavaly is 1. helyen végzett az egyéni sportágak csapatversenyében.

Egy újabb csodálatos elismerés a sok nehézséget és elképesztő sikereket hozó 2020-as szezon alapján: Timi és Kristina Mladenovic végzett az 1. helyen az egyéni sportágak csapatversenyében az az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020-on! A páros a 2019-es eredményekkel is az élen zárt.

 

A magyar-francia kettős tavaly megnyerte az Australian Opent és a Roland Garrost, a WTA-nál januárban és októberben a Hónap Párosa volt, majd ismét megnyerte – 2019 után – az Év Párosa díjat is.

 

„Drága Kiki és Timi! Tudom, milyen sikereket értetek el tavaly, a tiétek az egyik legjobb páros. Gratulálok, minden jót kívánok, idén is szorítok nektek!– mondta a díjat átadó Mary Pierce, aki egyéniben két Grand Slam-tornát nyert, az Australian Opent 1995-ben és a Roland Garrost 2000-ben, és ez utóbbi évben, épp húsz évvel Timiék előtt, párosban is diadalmaskodott a Garroson a svájci Martina Hingis partnereként. Nagy örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok Magyarország hagyományos sportgálájához. Nagyon jól tudom, hogy Magyarország mennyire büszke a sporttörténelmére, nagy bajnokaitok voltak és vannak sok-sok sportágban. A nehéz 2020-as év után még fontosabb a sportolók elismerése.”

 

Timi videoüzenetben köszönte meg a díjat. „Kristina nevében is mondom, aki most nem lehet itt velem, hogy nagyon szépen köszönjük a díjat, nagyon jó érzés az Év sportolójának lenni ebben a kategóriában, főleg egy ilyen év után, mint a tavalyi volt– fogalmazott. – Mindenkinek nehéz, mindenkinek más volt ez az év, viszont az mindenképpen pozitív, hogy ilyen előzmények után sikerült két Grand Slam-győzelmet elérnünk és továbbra is ilyen jó összhangban maradnunk Kristinával. Köszönjük az újságíróknak a szavazatokat és a díjátadó Mary Pierce-nek is a kedves szavakat.”

 

 

AZ ÉV CSAPATA (egyéni sportágak csapatversenye)
1.
BABOS TÍMEA, KRISTINA MLADENOVIC (teniszpáros) 974 pont
2. NŐI TORNÁSZVÁLOGATOTT
305
3. FÉRFI TENISZVÁLOGATOTT
303
4. NŐI ASZTALITENISZ-VÁLOGATOTT
214
5. FÉRFI TORNÁSZVÁLOGATOTT
207
6. KÖTÖTTFOGÁSÚ BIRKÓZÓ-VÁLOGATOTT
126
7. PÉNI ISTVÁN, DÉNES ESZTER
(sportlövő, vegyes páros) 120
8. IFJABB ÉRDI TIBOR, CSÖKŐ ZOLTÁN
(rali) 110
9. SAKKVÁLOGATOTT
66
10. ADOLF BALÁZS, FEJES DÁNIEL (
kenupáros) 47