Év Sportolója 2019: Timi és Kiki a Top3-ban

Év Sportolója 2019: Timi és Kiki a Top3-ban

2020-01-06 – A 26 éves magyar játékos a 2017-es eredmények alapján 2., míg a 2018-as szezon után 3. volt a nők egyéni versenyében.

Hétfőn nyilvánosságra hozták a kategóriák legjobb 3 jelöltjének névsorát az Év Sportolója-díjra.

 

Timi – első ízben – az egyéni sportágak csapatversenyében érintett, Kristina Mladenovic oldalán. A magyar-francia kettős pedig be is került a legjobb 3 közé, a Férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó (Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Varnyú Alex) és a Női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra) mellett.

 

Timi és Kristina Mladenovic tavaly januárban döntős volt az Australian Openen, majd a nyár elején veretlen maradt a Roland Garroson. Közben a magyar-francia kettős megvédte címét az isztambuli WTA Tour-versenyen.

 

Timi és Kiki a szezon végén öt győzelemmel diadalmaskodott a sencseni WTA Finalsen, megismételte tavalyi sikerét. A magyar játákos sorozatban harmadszor nyerte meg párosban a világbajnokságot. Timi és Kristina Mladenovic a wimbledoni Grand Slam-tornán elődöntős volt, míg a US Openen a legjobb nyolcig jutott.

 

A magyar játékos 2018-ban vezette párosban a világranglistán, 2019-ben pedig francia társának sikerült ez a bravúr. Az ITF a 2019-es világbajnokának, míg a WTA Tour az év párosának választotta Timi és Kristina Mladenovic kettősét.

 

A 26 éves magyar játékos a 2017-es szezon után 2., míg a 2018-as eredmények alapján 3. volt az egyéni jelöltek között az Év Sportolója-szavazáson.

 

A kategóriák győzteseit január 16-án, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport – Az Év sportolója gálán hirdetik ki.