Év Sportolója 2018: Timi is a jelöltek között

Év Sportolója 2018: Timi is a jelöltek között

2019-01-08 – Tavaly második helyen végzett a 25 éves játékos.

Kedden Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke nyilvánosságra hozta a 11 kategória 10-10 jelöltjének névsorát a 61. Év Sportolója gálára. Timi ismét érintett a legjobb női egyéni sportolók között.

 

Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálát az immár hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében február 14-én, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Az esemény beharangozó sajtótájékoztatója február 4-én, hétfőn 11 órakor lesz szintén a Nemzeti Színházban, amelyen a szervezők a sorrend megjelölése nélkül, ábécérendben ismertetik, hogy az egyes kategóriákban kik kerültek az első három közé.

 

Timi a 2018-as szezonban többször is magyar tenisztörténelmet írt párosban Kristina Mladenovic oldalán: januárban Grand Slam-győztes lett az Australian Openen, a nyáron első magyar felnőtt játékosként világelső lett, majd megvédte címét a WTA Finalsen. Februárban egyesben maradt veretlen a Taiwan Openen és néhány héttel később Monterreyben is döntőt játszott.

 

JELÖLTEK AZ ÉV SPORTOLÓJA 2018-DÍJRA, NŐK:
BABOS TÍMEA (teniszező)
BODONYI DÓRA (kajakos)
DÉVAI BOGLÁRKA (tornász)
ÉRDI MÁRIA (vitorlázó)
HÁFRA NOÉMI (kézilabdázó)
HOSSZÚ KATINKA (úszó)
KÉSELY AJNA (úszó)
KOVACSICS ANIKÓ (kézilabda)
KOZÁK DANUTA (kajakos)
MÁRTON ANITA (atléta, súlylökő)