Eurosport-podcast Timivel

Eurosport-podcast Timivel

2022-03-17 – A 28 éves játékos több témát is érintett a közel 35 perces interjúban.

A teljes interjú itt hallgatható meg, de a nagyobb podcast szolgáltatókban is elérhető.

Optimista a visszatérést illetően Babos Tímea, akivel az Eurosport Hosszabbítás című podcastjának legfrissebb adásában készült exkluzív interjú. A négyszeres Grand Slam-győztes, háromszoros világbajnok teniszező az újrakezdés lehetőségéről, a teniszezőket ért online zaklatásról és a lehetetlenül elosztott tornák nehézségeiről is beszélt mikrofonjaink előtt.

 

Törökországi salaktornájáról bejelentkezve adott exkluzív interjút Babos Tímea, Grand Slam-győztes és világbajnok teniszező az Eurosport Hosszabbítás című podcastjának.
A bő félórás interjú apropója az volt, hogy a teniszező a visszatérést tervezi a WTA-tornákhoz. Babos tavaly júniusban a wimbledoni tornán, majd a budapesti salaktornán játszott utoljára a WTA Touron, azóta többnyire 25 000 dolláros ITF-versenyeken játszott.
A tavaly felállt új edzői csapat tagia édesapja, Babos Csaba, fizikoterapeutája pedig az a Németh Zoltán, aki a magánéletben is párja. Az új csapattal a terv az, hogy ismét visszatér a WTA-tornák mezőnyébe. Az interjúban beszélt többek között új párospartnerével, Jessica Pegulával való folytatás lehetőségéről. Hogy ismét a páros kap-e nagyobb hangsúlyt, még kérdés. Egyelőre egyensúlyozna az egyéni és a páros küzdelmek között.
Hosszan és őszintén beszélt az online zaklatás okozta károkról benne és játékostársaiban. Tavaly novemberben állt bele ugyanis abba, hogy megmutassa, milyen üzenetek érkeznek a közösségi médiának keresztül egy-egy mérkőzés után. Akár győz, akár kikap.
„18 évesen berobbantam a felnőttek közé, így az első győzelmekkel egy egész más világot kellett megszokni. Amikor azonban kezdtek kevésbé jönni az eredmények, megtapasztaltam az online zaklatást is” – mondta az Eurosport mikrofonja előtt. Elmondása szerint idő kell ahhoz, hogy valaki fel tudja dolgozni ezeket, de mindenképpen nyomot hagynak később is.
A közösségi médiában az elmúlt időben tehát egy megújult Babos Tímeát látunk, aki azonban beszélt egy kicsit a közeljövőről is. Azt mondta, gyakran nagyon egyenetlen a különböző tornák eloszlása. Egész márciusban például csak a két nagy 1000-es torna zajlik (Indian Wells és Miami), utána pedig csak a legkisebb ITF-tornák, ahol éppen ezért a szokásosnál is erősebb a mezőny. Reményei szerint azonban az április ismét lehetőséget hoz, újra láthatjuk WTA-tornán is, hogy ismét elkezdhesse gyűjteni a világranglista-pontokat.