Esős meccs és győzelem a korábbi Garros-döntős ellen

Esős meccs és győzelem a korábbi Garros-döntős ellen

2018-05-15 – Timi mindkét szettben kétszer is brékhátrányban volt és fordított.

 

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA (2 703 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Sara Errani (olasz) 6:3, 7:6 (8-6)

 

A mérkőzés 2 óra 14 percig tartott Rómában.

 

„Nagyon-nagyon örülök a mai győzelemnek! Errani salakon rendkívül jó játékos és az elmúlt időszakban jó eredményei voltak. Ráadásul hazai pályán játszhatott. Ettől függetlenül a Pietrangeli-pálya elképesztő hangulatú, nagyon-nagyon jó volt ott teniszezni, nagyon sportszerű közönség volt és teltház. Imádtam! Ennek tényleg örülök! Nehezen indult a mérkőzés, aztán picit megnyugodtam. Az eső segített ilyen téren, alapvetően szeretem az esőt, utána mindig lazábban teniszezek. Ennek örülhetek! Nyilván Erraninak változtatnia kellett az első szett után, kicsit másképpen kezdett el játszani, én pedig picit idegesebb lettem. Feltámadt a szél is, nem volt könnyű játszani. Utána ismét agresszívabb és jobb lettem, így sikerült megfordítani a második játszmát. Boldog vagyok, hogy nyertem két szettben! Aminek pedig külön is nagyon-nagyon örülök, hogy a rövidítést nyerő ütésekkel és agresszív játékkal nyertem meg. Ez külön plusz pont Nekem:)” – nyilatkozta Timi.

 

Hosszú mérkőzést játszott Timi és a 2012-ben a Roland Garroson egyesben döntős Sara Errani, ráadásul az időjárás kétszer is közbeszólt. Az 54 perces első szett elején három bréket látott a közönség, a hazai játékos 2:1-re vezetett, amikor jött az első esőszünet a negyedik gémben, 15-15-nél. A kényszerszünet után Timi 2, Errani 1 labdamenetet nyert, amikor jött az újabb égi áldás és a várakozás.

 

A folytatásban a magyar játékos egyenlített 2:2-re, majd 4:3 után 40-re nyerte el ellenfele adogatását. Timi a következő gémben 30-ra szerválta ki a nyitó felvonást.

 

A második szett még nagyobb küzdelmet és még több fordulatot hozott. Errani 1:0 után nagy csatában nyerte el magyar ellenfele adogatását, majd három bréklabdát hárított, elhúzott 3:0-ra. Timi nagy küzdéssel feljött 3:2-re (brékelt 40-re), de utána Errani kihasználta harmadik bréklabdáját. A következő gémben a hazai szurkolók kedvence három bréklabdát hárított, majd meg is nyerte a játékot, 5:2.

 

Timi azonban nem engedte el a második felvonást. A kilencedik gémben 30-ra brékelt, majd hozta következő két szerváját. Jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben Errani 1-1 után fogadópontot nyert, de hamarosan már 3-3 volt az állás. Aztán Timi 5-5 után elveszítette adogatását, de erre két brékkel válaszolt. Majd 7-6-ot követően a magyar játékos le is zárta a meccset adogatóként.

 

Timi következő ellenfele a 7. helyen kiemelt Caroline Garcia lesz.

 

Az 1993. október 16.-án született francia játékos 7. helyen áll a világranglistán, ez karrierje eddigi legjobb helyezése. Garcia eddig 5 WTA Tour-, 1 WTA125-ös és 1 ITF-versenyt nyert egyesben. Tavaly negyeddöntős volt a Roland Garroson. Idén elődöntős volt Stuttgartban (Németország, 816 000 dollár, fedett pálya/salak) és Madridban (Spanyolország, 6 685 828 dollár, salak).

 

Timi eddig kétszer találkozott Garciával: 2014-ben Cincinnatiben a magyar játékos nyert 6:4, 6:3-ra, majd Limoges-ban Garcia volt a jobb 6:7, 6:1, 6:3-ra.