Errani jutott tovább Dohában

Errani jutott tovább Dohában

2013-02-13 – Nem történt meglepetés a 2 369 000 dollár összdíjazású Qatar Total Open 2013 elnevezésű versenyen.

A találkozó 1 óra 9 percig tartott.

 

QATAR TOTAL OPEN 2013 (2 369 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Sara Errani (olasz, 6.)-Babos Tímea 6:4, 6:0

 

„Nyilván nem vagyok boldog, de nem vagyok elkeseredve sem. Játszottam egy jó első szettet, a második szett elején is sok lehetőségem volt. Aztán egy olyan teniszt kezdett el játszani Sara,amiben nem volt hiba. Ahhoz képest, hogy erre a hétre nem volt betervezve verseny, jött egy győzelem, és egy nagyon bíztató meccs… Várom a következő tornákat, remélem folytatom a felfelé ívelést…Köszi a drukkolást!” – nyilatkozta Timi a mérkőzést követően.

 

Errani pályafutása során 6 WTA-versenyt nyert egyesben, tavaly döntős volt a Roland Garroson, a fináléban azonban simán (6:3, 6:2) vereséget szenvedett Marija Sarapovától. Timi a 2012-es monterrey-i versenyen a legjobb négy között 6:4, 6:7, 6:4-re legyőzte Erranit.

 

Dohában Timi kezdett jobban, simán hozta első adogatójátékát, majd pontosabban játszva 30-ra brékelte ellenfelét. Errani ekkor rákapcsolt, egyre pontosabban kezdett el teniszezni. A sokkal tapasztaltabb olasz klasszis 30-ra nyerte el Timi adogatását, majd a fordítás is sikerült.

 

Pedig a magyar játékos visszajöhetett volna a szettbe, 3:2-nél bréklabdája volt. Timi hajtott, de ellenfele rendkívül stabilan ütött, ekkor már alig rontott. Errani már 5:3-nál „behúzhatta” volna az első felvonást, de ekkor még Timi saját adogatásánál szettlabdát hárítva hozta a gémet.

 

Errani a folytatásban sem tett „szívességet” Timinek, végig irányított és a 46 perces első játszma után már esélyt sem adott. Az olasz sorra nyerte a gémeket, nagyon simán harcolta ki a továbbjutást.

 

Timi ezzel befejezte szereplését a katari tornán.