Először a Top30-ban: Timi már 26. párosban

Először a Top30-ban: Timi már 26. párosban

2014-02-03 – Az Australian Openen aratott két győzelem után a párizsi döntő is hat helyet „ért” a páros-világranglistán, ennek köszönhetően Timi először tagja a Top30-nak!

Az Australian Openen aratott két győzelem után a párizsi döntő is hat helyet „ért” a páros-világranglistán, ennek köszönhetően Timi immár tagja a Top30-nak!

 

„Szép hetet zártunk párosban Párizsban: a verseny előtt a döntővel elégedettek lettünk volna! Így utólag persze azt mondom, hogy a döntő is meglehetett volna. Sebaj, hosszú idő után játszottunk újra Kikivel, így szép eredmény ez is. Top30-ban vagyok párosban és bízom benne, hogy ez a lendület hamar átmegy a szinglire is! Illetve remélem, hogy az eheti Fed Kupán is szép sikereket tudunk elérni a csapattal” – mondta Timi.

 

A 20 éves magyar játékos az elmúlt három hétben 12 pozíciót javított, lévén a sydneyi tornagyőzelem után, a melbourne-i Grand Slam-verseny előtt még 38. volt. Január 13-án 2285, január 27-én pedig 2490 pontja volt. Vasárnap a francia Kristina Mladenovic oldalán Timi finalista volt a 710 000 dolláros Open GDF Suezen, így immár 2725 pont szerepel a neve mellett.

 

A 26. hely számít most már a 20 éves magyar játékos legjobbjának. Az idei pontversenyben Lucie Safarovával a 9., Mladenoviccsal a 19., míg Petra Marticcsal a 21. helyen áll.

 

Timi egyesben még nem nyert mérkőzést a 2014-es szezonban, Párizsban a selejtező első körében búcsúzott. Helyezése nem változott egy hét alatt, továbbra is a 83.

 

A következő hetekben, hónapokban viszont nem lesz egyszerű a további javítás párosban, hiszen a Roland Garrosig három tavalyi tornagyőzelem (Bogota, Monterrey, Marrákes) , egy elődöntő (Florianopolis), egy negyeddöntő (Pattaya City) és egy 2. forduló (Miami) pontjait kell majd megvédenie párosban.