Elődöntő párosban

2017-04-27 – Timi és török társa szetthátrányból fordított a nyolc között.

 

TEB BNP PARIBAS ISTANBUL CUP (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Çağla Büyükakçay (magyar, török)-Mariana Duque-Marino, Andreea Mitu (kolumbiai, román) 3:6, 6:2, 10-8

 

A mérkőzés 1 óra 17 percig tartott Isztambulban.

 

„Ma nem játszottam jól egyesben…De minden elismerés Çağlának, mert ő viszont jól teniszezett! Sajnos az elmúlt hetekben nem tudtam teljes erővel edzeni a lábsérülésem miatt, ezért is jó, hogy van néhány meccsem salakon a nagyobb versenyek előtt. Kár a mai meccsért, de sokat lehet ebből tanulni a salakos szezonra és az év hátralévő részére is” – nyilatkozta Timi.

 

Nehezen kezdődött a meccs a magyar-török kettősnek, egyikük sem adogatott jól. Timi és Büyükakçay összesen négyszer veszítette el a szerváját a 33 perces első szettben, igaz többször is nagy szerencséje volt az ellenfélnek.

 

A 31 perces második játszma meghozta a fordulatot! Timi és társa egyre pontosabban játszott, míg Duque-Marino és Mitu többször is hibázott. A magyar-török páros nagyon feljavult adogatóként, és fogadóként is veszélyes volt. Timi és Büyükakçay 0:1 után két bréklabdát hárított, majd kétszer elnyerte ellenfele adogatását.

 

A 4:1-es vezetés után pedig Timi és társa magabiztosan hozta a következő két adogatást, így jöhetett a döntő tie-break.

 

A rövidítésben szinte végig a magyar-török kettős vezetett. Döntőnek bizonyult, hogy 4-3 után sikerült két pontot nyerni fogadóként. Ezután az sem okozott gondot, hogy Timi és Büyükakçay két pontot is veszített adogatóként, mert közben sikerült újabb labdamenetet „hozni” fogadóként. A kolumbiai-román kettős 9-6 után hárított két meccslabdát adogatóként, de ezután a török játékos kiszerválta a negyeddöntőt.

 

Timi és Çağla Büyükakçay ellenfele az elődöntőben a 4. helyen kiemelt Nicole Melichar, Elise Mertens kettős lesz.

 

Az 1993. július 29.-én született amerikai játékos 72. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 67. (2016. június 6.) volt. Melichar eddig 1 WTA-125-ös és 7 ITF-versenyt nyert párosban. Idén Laucestonban (Ausztrália, 60 000 dollár, kemény pálya, társ: Monique Adamczak) maradt veretlen.

 

Az 1995. november 17.-én született belga játékos 79. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 77. (2016. július 18.) volt. Mertens eddig 1-1 WTA- és WTA-125-ös-, valamint 13 ITF-versenyt nyert párosban.