Pazar meccs: Timi nyert a címvédő ellen

Pazar meccs: Timi nyert a címvédő ellen

2014-10-24 – Timi meccslabdákat hárítva nyert három szettben a címvédő Aliakszandra Szasznovics ellen a 100 000 dolláros ITF-versenyen.

A mérkőzés 2 óra 54 percig tartott a négy közé jutásért. A magyar játékos következő ellenfele az 1. helyen kiemelt, svájci színekben szereplő Bacsinszky Tímea ellen 6:4, 7:6-as győzelmet ünneplő Ana Konjuh lesz.

 

INTERNATIONAUX FEMINIMS DE LA VIENNE (100 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea-Aliakszandra Szasznovics (fehérorosz) 6:7 (3-7), 6:2, 7:6 (10-8)

 

„Hatalmas meccs volt!!! Szerintem elég színvonalas teniszt játszottunk végig. Első szettben is már sok lehetőségem volt, örülök, hogy a bukott játszma után sikerült felállni! Aztán a döntő szettben is Nekem voltak breaklabdáim, Neki egy sem. Így jutottunk el a tie-breakig. Ott próbáltam az első szett hibáiból tanulni, próbáltam agresszívabb lenni és ez be is jött. Két meccslabdát hárítottam nyerő ütéssel, úgy hogy tényleg csak annyit tudok mondani: nagyon boldog vagyok! Most levezetés, fizió, készülni kell a holnapra. Nincs idő ünnepelni…” – nyilatkozta Timi.

 

A 21 éves magyar játékos az első és a második körben sem veszített szettet, jól játszott. A címvédő a nyitó fordulóban a 3. helyen helyen kiemelt Stefanie Vögele ellen nyert 6:2, 6:4-re, majd nehezen bírt Mathilde Johanssonnal (0:6, 6:4, 6:4).

 

A pénteki negyeddöntő hihetetlenül izgalmas és fordulatos mérkőzést hozott, szerencsére a végén Timi örülhetetett!

 

A 61 perces első szettben a magyar játékos 1:0 után brékelt, de előnyét azonnal el is veszítette. A hetedik gémben Timi bréklabdát hárított, majd 5:4-nél fogadóként 40-0-ra is vezetett. Sajnos egyik lehetőséggel sem tudott élni, majd a címvédő 15-re brékelt a következő játékban.

 

Ezután Szasznovics adogatóként szettlabdához jutott. De ellenfele ezt hárította, majd kiharcolta a tie-breaket. A rövidítésben Timi 3-1-re is vezetett, de Szasznovics ezután sorozatban nyerte a labdameneteket, végül a játszmát is…

 

A 42 perces második szett is nagy csatát hozott, amelyben már Timi nyerte a legfontosabb pontokat. A magyar játékos azonnal elnyerte ellenfele adogatását, majd 3 (!) bréklabdát védett meg. Timi 3:1 után a második esélyt használta ki, brékelt, majd elhúzott 5:1-re.

 

Szasznovics innen már nem tudott fordítani, pedig mindent megpróbált. Timi 5:2 után újabb 3 bréklabdát hárított, majd második esélyével élt, lezárta a szettet.

 

A döntő játszmában a magyar játékos mindvégig jól adogatott, fogadóként pedig összesen 7 bréklabdája volt. De Szasznovics 1:1 és 2:2 után is 2-2, majd 5:5-nél három alkalommal is megvédte szerváját. Így újra jött a tie-break.

 

A rövidítésben Timi már 3-0-ra is vezetett, majd 4-4 után ismét elnyerte ellenfele szerváját. De a 20 éves fehérorosz játékos valamennyi alkalommal sikeresen „visszajött”, majd 6-5-nél meccslabdát hárított. Sőt!

 

A címvédő ezután kétszer is meccslabdákhoz (7-6, 8-7) jutott. A második esélyt Timi fogadóként hárította, majd újra elnyerte ellenfele szerváját. Ezután pedig már befejeződött a mérkőzés, Timi hatalmas csatában bejutott az elődöntőbe Poitiers-ben.

 

A magyar játékos következő ellenfele az 1. helyen kiemelt, svájci színekben szereplő Bacsinszky Tímea ellen 6:4, 7:6-as győzelmet ünneplő Ana Konjuh lesz. A 16 éves horvát játékos 101. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 100. (2014. október 13.) volt. Pályafutása során egy ITF-versenyt nyert, tavaly Montpellier-ben maradt veretlen. A 2013-as szezonban győzött az Australian Openen és a US Openen a juniorok között.

 

Idén Konjuh elődöntős volt Saint-Gaudens-ben (Franciaország, 50 000 dollár, salak), majd a selejtezőből egészen a főtábla 3. fordulójáig jutott Wimbledonban. A 128-as elitmezőnyben Marina Erakovic (6:3, 4:6, 6:0), majd Yanina Wickmayer (3:6, 6:2, 6:2) ellen nyert, végül Caroline Wozniacki (6:3, 6:0) búcsúztatta. Ezután Konjuh ismét a selejtezőből jutott el az elődöntőig Isztambulban (250 000 dollár, kemény pálya), majd negyeddöntőt játszott Oszakában (250 000 dollár, kemény pálya).