WTA Finals 2015: Timi és Mladenovic vb-induló!!!

WTA Finals 2015: Timi és Mladenovic vb-induló!!!

2015-10-03 – Immár hivatalos: első magyar játékosként Timi pályára léphet a WTA év végi páros-világbajnokságán, Szingapúrban!!!

„Azt a pillanatot vártam napok óta, hogy hivatalossá tegyék a szereplésünket a világbajnokságra! Nagyon boldog vagyok, hatalmas hír! Párosra egyértelműen ezt a célt tűztük ki magunk elé az év elején. Kvalifikálni akartuk magunkat a szingapúri vb-re. Ugyan nem Grand Slam-győzelemmel jutottunk ki, de szép sikereket értünk el Kristinával. Ő sem játszott még soha a világbajnokságon, így természetesen boldogok vagyunk! Másrészről, magyar játékos sem játszott még soha párosban a női vb-n, én lehetek az első. Ez nagyon megtisztelő és motiváló! Köszi Mindenkinek, aki drukkolt Nekem, aki támogatott!!! Köszönöm Thomasnak, a Családomnak, minden hozzám közel álló embernek. És persze Nektek, Szurkolóimnak is!!!” – nyilatkozta Timi boldogan, miután a WTA értesítette a szingapúri szereplésről.

 

A 2015-ös világbajnokságon az idei pontverseny 8 legjobb párosa vehet részt, Timi és társa az 5. helyen áll.

 

A magyar-francia kettős tavaly februárban Párizsban már döntős volt a fedett pályás WTA-versenyen. Majd Timi és Kristina nem sokkal a wimbledoni szereplés előtt döntött a folyamatos közös indulás mellett. Az angliai Grand Slam-versenyen döntős volt a duó, majd ugyancsak eljutott a végjátékig Cincinnatiben, majd a szezon végén Limoges-ban.

 

„Az idei szezon előtt a lányok két célt tűztek ki Maguk elé. Szerették volna kvalifikálni Magukat a szingapúri világbajnokságra és Grand Slamet nyerni. A Grand Slam ugyan nem sikerült, de így is sok szép sikert ünnepelhettek. Timiről tudtuk korábban is, hogy kiváló párosjátékos. Juniorként sok versenyt, többek között három Grand Slamet nyert. Majd a felnőttek között is nagyon sikeres volt, hiszen sokáig úgy nyert versenyeket, hogy szinte hétről-hétre más társa volt. Büszkék lehetünk erre a sikerre, a világbajnoki szereplésre, mint ahogy a magyar tenisz is” – jelentette ki Timi edző-édesapja, a szakmai stábot irányító Babos Csaba.

 

Természetesen rendkívül hosszú és sok-sok nehézséget „rejtő” út vezetett a mostani kiemelkedő diadalhoz. De Timi már juniorként a legjobb párosjátékosok közé tartozott. Sloane Stephens-szel diadalmaskodott 2010-ben a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen. A 2009-es szezonban döntős volt a Roland Garroson Heather Watson, míg 2010-ben az Australian Openen Gabriela Dabrowski oldalán.

 

Aztán 2012-től már a WTA Touron is elkezdődött a magyar játékos sikersorozata!!! A birminghami versenyen a későbbi világelső, Hszie Szu-vejjel nyert, a döntőben a harmadik szettet 4-8-ról fordították meg az akkori WTA-1. kettős, Liezel Huber és Lisa Raymond ellen.

 

A 2013-as szezonban Timi öt WTA-tornán maradt veretlen párosban! Sorrendben Bogotában (társ: Mandy Minella), Monterreyben (társ: Date-Krumm Kimiko), Marrákesben (társ: Minella), Szucsouban (társ: Michaella Krajicek) és Taskentben (társ: Jaroszlava Svedova).

 

A tavalyi idényben már újabb lépcsőfokokon jutott át Timi. Először nyert Premier-versenyt: Sydneyben Lucie Safarova oldalán a döntőben az akkori világelső Sara Errani és Roberta Vinci ellen sikerült győzni. Aztán jött az első Grand Slam-finálé Wimbledonban! Emellett pedig diadal Kuala Lumpurban (társ: Csan Hao-csing).

 

Idén Timi és Kristina Mladenovic diadalmaskodott Dubaiban, Marrákesben és Rómában. Az olasz fővárosban a fináléban a világelső Martina Hingis-Sania Mirza kettős volt az ellenfél. A magyar játékos Wimbledonban ismét döntős volt, ezúttal Alexander Peya oldalán vegyespárosban. Az angliai Grand Slam-versenyen Timi és Kiki idén elődöntőt játszott.