„Egyre jobb teljesítményt nyújtok, egyre több meccset nyerek”

„Egyre jobb teljesítményt nyújtok, egyre több meccset nyerek”

2013-04-13 – A múlt hétvégén a mexikói tornagyőzelemmel zárult Timi rendkívül hosszú tengerentúli versenysorozata, amely remek sikereket hozott.

A 19 éves játékos néhány napot Magyarországot tölt, sokat pihen, de természetesen már készül az újabb feladatokra is. Szerdán és csütörtökön „csak” kondiedzései voltak, de pénteken már előkerült a teniszütő is, hiszen Timi a jövő héten már Marrakesbe utazik, hogy a marokkói salakos verseny selejtezőjében szerepeljen.

 

Miként értékelnéd a 2013-as szezon eddigi részét? Mivel vagy elégedett, mivel kevésbé?

 

– Azt gondolom, hogy egyre jobb teljesítményt nyújtok, egyre több meccset nyerek. Nyilván az eleje nem úgy indult ahogyan  szerettem volna, illetve a tavalyi év végi botladozás még meglátszott bőven az év elején is. De azóta volt pár szép győzelmem, tornagyőzelmeim párosban,így egyre magabiztosabb vagyok. Messze van még a célom erre az évre, de alakul..:)

 

Miben sikerült előrelépned, mi az, amiben még javulnod kell?

 

– Kezdem jobban feldolgozni az esetleges sikertelenséget, es újra sokkal jobban elvezem a játékot. Nekem ez a legfontosabb most!

 

Mennyire viselt meg fizikálisan, hogy ilyen sok versenyen játszottál és rengeteget utaztál?
– Nehéz túra volt nem mondom. sokat kellett utazni,s ok időzónát kellett megszoknom. De mégis élveztem minden pillanatát. sok élményben volt részem, jó meccseket játszhattam, így természetesen nem panaszkodhatok!

Mennyiben változtatta meg a játékodat, hogy az utóbbi időben sok a kondis, súlyzós edzésed?
– Egyértelműen az előnyömre válik a sok kondiedzés. Szerintem az én testfelépítesemhez és a játékstílusomhoz is jól kapcsolódik a kondi, így szívesen csinálom. nem mellékesen átalakultam, szálkásabb kezdek lenni:)

 

Mit jelent neked, hogy a legendának számító Kimiko Datéval játszhattál két versenyen párost?
– Hihetetlen!! Minden idők legidősebb  aktív  játékosa a nők és a férfiak között is. Anyukám lehetne,de mégis megértjük  egymást. Mandyvel inkább csajosabb az egész, Kimikóval is nevetgélünk,de azért kicsit más. Szerintem ő egy hihetetlen csoda, nem mondom hogy szeretném azt csinálni amit ő a jövőben,de elismerem és nagyon nagyra értékelem!

 

Mi az, amit különösen kiemelnél az élményeidből?
– Mindenhonnan van mit megemlíteni. Kezdhetném az Indian Wells-i Country clubparadicsommal, aztán Miamiban a pörgés, a buli, a jókedv, a gazdagság…Végül Monterreyben a barátaim, a hangulat elképesztő volt. Végül is a párosom utáni beszédem lehet a nagy érdekesség, spanyolul beszéltem… A közönség imádta, minden médiában napokig szerepelt. Sőt megfogadtam, hogy megtanulok spanyolul is, annyira megszerettették velem a csodálatos emberek a nyelvet.:)

 

Timi januárban az ausztráliai Hobartban döntős volt párosban Mandy Minellával, majd februárban a luxemburgi játékossal tornagyőzelmet ünnepelhetett a kolumbiai Bogotában. Nemrég pedig Monterreyben jött az újabb diadal párosban, ezúttal Date-Krumm Kimikóval. Egyesben Florianapolisban és Monterreyben negyeddöntős volt Timi, legyőzte többek között a dél-afrikai Chanelle Scheeperst és az egykori világelső Ana Ivanovicsot is.