Egyesben vereség, párosban elődöntő

Egyesben vereség, párosban elődöntő

2013-04-06 – A világranglista 123. helyén álló Babos Tímea két szettben vereséget szenvedett az őt a florinapolisi negyeddöntőben is legyőző Monica Niculescutól.

A mexikói negyeddöntő 1 óra 39 percig tartott. Timi párosban viszont bejutott a legjobb négy közé, miután Kimiko Date-Krumm oldalán három szettben, 1 óra 19 perc alatt legyőzte Gabriela Dabrowskit és Alla Kudrjavcevát.

 

MONTERREY OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Monica Niculescu (román)-Babos Tímea 7:5, 6:2
MONTERREY OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (magyar, japán, 1.)-Gabriela Dabrowski, Alla Kudrjavceva (kanadai, orosz) 4:6, 6:3, 10-6

 

Niculescu a 2013-as szezonban már számos szép sikert elért. Sencsenben elődöntős volt, többek között Laura Robson legyőzésével. Hobartban a legjobb nyolcig jutott Mandy Minella és Suaj Peng elbúcsúztatásával, majd Dohában az első fordulóban felülmúlta a volt világelső Jelena Jankovicsot. Florianopolisban a negyeddöntőben 6:3, 6:2-re múlta felül Timit, majd meg sem állt a végső sikerig. A brazíliai verseny óta már nem volt ilyen eredményes, Indian Wellsben a 2. fordulóban Kirsten Flipkenstől, Miamiban az első körben Jamie Hamptontól kapott ki.

 

A világranglista 51. helyén álló román teniszező remekül kezdte sajnos a mexikói negyeddöntőt, azonnal elvette Timi adogatását, labdamenetet sem veszített, majd saját adogatását 15-re hozta. A címvédő ekkor simán szépített, majd 30-ra nyerte el riválisa adogatójátékát.

 

Timi 2:2 után újra könnyen hozta szerváját, 3:2-re vezetett.  Ez nem zavarta meg a rutinosabb román játékost, aki megnyerte következő két adogatójátékát, közben pedig 15-re brékelte ellenfelét.  A 19 éves magyar játékos szépített, majd a következő gémben ugyan két bréklabdát nem használt ki, de a harmadik eséllyel már élt és egyenlített (5:5).

 

Sajnos a következő játékban Niculescu ismét elvette ellenfele adogatását, pedig Timi vezetett 40-15-re…A román teniszező ezt követően pedig már 0-ra hozta saját szerváját, eldöntötte a 48 perces első felvonást.

 

A második szett előtt ápolni kellett Niculescu jobb kezét, de folytatni tudta a találkozót. A román játékos ezután háromszor is bréklabdához jutott, de ezeket Timi mindannyiszor hárította. Végül a címvédőé lett ez a játék,  A román játékos 0-30-ról nyerte saját szerváját, majd a következő gémben Timi ismét bréklabdáról hozta adogatását.

 

Niculescu újra 30-ra hozta adogatását, majd 15-re elnyerte Timi adogatását egy kettőshibának köszönhetően…A román játékos rendkívül kellemetlen nyesegetős stílusával fokozatosan „szedte szét” a címvédő játékát, 4:2 után újabb brékkel végképp eldöntötte a negyeddöntőt. Timi ekkor már sokkal többet hibázott ellenfelénél, így egyesben befejezte mexikói szereplését.

 

Párosban Timiék rosszul kezdték az első szettet, 1:1-nél elveszítették adogatásukat. Az ellenfél sokáig kiválóan adogatott, de 4:3-nál Dabrowski elbizonytalanodott, az 1. helyen kiemelt páros pedig egyenlített. A magyar-japán kettős aztán a kilencedik játékban 40-15-ről veszítették el szervájukat, majd a következő gémben 40-30-ről sem tudták elvenni Kudrjavceva adogatását.

 

A 35 perces első felvonást követően 2:2-ig mindkét páros kétszer-kétszer brékelt, majd Timiék végre előnybe kerültek, majd újra brékelték az orosz játékost. A következő két gém ismét a fogadóé lett, majd Timi hozta adogatását, befejeződött a rendkívül hullámzó, 34 perces második felvonás.

 

A mindent eldöntő rövidítésben a magyar-japán duó 1-2 után sorozatban hat labdamenetet nyert (7-2). Az ellenfél még szépített, majd 9-3 után három meccslabdát hárított, de újabb fordulat már nem történt.

 

Timiék a legjobb négy között az amerikai Asia Muhammed (140.) és Allie Will (268.) ellen lépnek pályára.