Egy nap alatt két győzelem Bogotában

Egy nap alatt két győzelem Bogotában

2013-02-19 – A világranglistán 297.  Garcia Vidagany a harmadik szettben két meccslabdához is jutott, de szerencsére végül a 8. helyen kiemelt Babos Tímea jutott a 2. fordulóba Bogotában.

A mérkőzés 2 óra 45 percig tartott. Timi a nyolcaddöntőben párostársával, Mandy Minellával mérkőzik. A magyar-luxemburgi kettős kedden 55 perc alatt nyert és bejutott a negyeddöntőbe a lengyel Paula Kania és a fehérorosz Polina Pehova ellen.

 

COPA CLARO COLSANITAS (235 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (8.)-Beatriz Garcia Vidagany (spanyol) 6:4, 1:6, 7:6 (7-4)
COPA CLARO COLSANITAS (235 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 2.)-Paula Kania, Polina Pehova (lengyel, fehérorosz) 6:1, 6:3

 

Ahogy az eredmény is mutatja,nagyon nehéz meccs volt. Egyébként mi arra is számítottunk, hiszen az ellenfél már 3 mecset játszott magaslaton, míg nekem csak pár napom volt ahhoz, hogy hozzászokjak a körülményekhez. Ez látszott is a játékomon, bar hellyel-közzel azért jó teniszt is bemutattam. Örülök mindenesetre a győzelemnek, hiszen így ott a következő meccs, ahol még bármi lehet. Most nemsokára páros,úgyhogy nem könnyű ez a nap. De bár minden nap 2meccsem lenne a jövőben!” – mondta Timi a drámai egyéni találkozó után.

 

A 46 perces első szettben Timi 3:1-re, majd 4:2-re is vezetett, de a szívósan küzdő spanyol 4:4-nél egyenlített. A szett hajráját aztán a magyar teniszező bírta jobban, úgy tűnt, el döntőnek bizonyulhat.

 

Sajnos nem így történt! A 24 éves spanyol játékos az 50 perces második felvonásban négyszer (!!!) vette el ellenfele adogatását, igaz mindig nagy küzdelemben.

 

A harmadik játszmában Timi kétszer is brékelőnybe került, de 4:3 után sem tudta megtörni Garcia Vidaganyt. A spanyol egyenlített, majd 4:4 után három bréklabdát hárított és a következő gémben már 40-15-re vezetett fogadóként. Timi ezeket az esélyeket megvédte, majd 5:5 után ismét elnyerte ellenfele szerváját.

 

A következő gémben aztán a magyar játékos jutott adogatóként meccslabdához, de Garcia Vidagany fordított. Jöhetett a rövidítés, amelyben Timi 3-2-nél minibrékkel vezetett, de ez még nem bizonyult döntőnek. Garcia Vidagany 4-4-nél beérte a magyar játékost, de végül Timi 7-4-re behúzta ezt a felvonást.

 

Némi pihenőt követően a 19 éves magyar játékos párosban is pályára lépett, itt már nem kellett izgulnia. Timi (85. párosban a világranglistán) és Mandy Minella (69.) 55 perc alatt nyert, egyszer sem veszítette el adogatását, miközben négyszer brékelt. A Hobartban januárban döntős kettős a legjobb nyolc között a spanyol Ines Ferrer Suarez (151.)-Arantxa Parra Santonja (65.) duóval találkozik.