Eastbourne: tapasztalt ellenfél párosban

Eastbourne: tapasztalt ellenfél párosban

2013-06-16 – Timi és Mandy Minella ellenfele a Monica Niculescu-Klara Zakopalova duó lesz.

A román játékos 58., míg cseh partnere 108. a világranglistán. Timi 56., míg Mandy Minella a 61. helyen áll.

 

A magyar-luxemburgi páros idén tornagyőztes volt Bogotában és Marrákesben, míg Hobartban döntőt játszott. Timi és Mandy Minella legutóbb a Roland Garroson szerepelt együtt, az első fordulóban szenvedett nagy csatában vereséget egy kínai kettősőtől.

 

A 25 éves Niculescu három évvel ezelőtt 24. volt párosban, ez pályafutása eddigi legjobbja. Karrierje során két WTA-versenyt nyert párosban: 2009-ben Budapesten az orosz Alisza Klejbanova, 2012-ben Hobartban pedig a szintén román Irina-Camelia Begu oldalán ünnepelhetett. Legutóbb tavaly októberben volt döntős, szintén Begu oldalán a luxemburgi tornán.

 

Niculescu az idei szezonban párosban negyeddöntős volt Sencsenben (társ: Maria Elena Camerin) és Rómában (társ: Dominika Cibulkova), az Australian Openen (társ: Begu) és a Roland Garroson (társ: Vania King) a 3. fordulóba jutott.

 

A 31 éves Zakopalova 2011. október 10-én 51. volt párosban, ez eddigi legjobb helyezése. Öt WTA-versenyen volt döntős: 2011-ben s’Hertogenboschban nyert a szintén cseh Barbora Záhlavová-Strycovával. Idén az ausztrál Jarmila Gajdosva oldalán negyeddöntős volt Hobartban, az Australian Openen (társ: Gajdosova) és a Roland Garroson (társ: Renata Voracova) azonban az első körben búcsúzott.