Dubaj után: Timi és Mladenovic 2. a pontversenyben

Dubaj után: Timi és Mladenovic 2. a pontversenyben

2015-02-23 – A 2 513 000 dollár összdíjazású dubaji Premier 5-ös WTA-verseny megnyerésével jelentősen előrelépett a WTA ranglistáin Timi és Kristina Mladenovic.

A magyar-francia duó tavaly négy alkalommal játszott döntőt: Párizsban, Wimbledonban, Cincinnatiben és Limoges-ban. Akkor még elmaradt a végső siker, amelyhez az idei sydney-i versenyen is közel állt a kettős. Ausztráliában a legjobb négybe jutott Timi és Mladenovic. Utána az Australian Openen a második fordulóban a későbbi győztes Bethanie Mattek-Sands és Lucie Safarova búcsúztatta a párost.

 

Dubajban aztán Timi és Kiki Mladenovic öt mérkőzésen mindössze egy játszmát veszített. A nagy sikernek köszönhetően a magyar-francia duó a 2. helyre került az idei pontversenyben! A WTA Doubles Race határozza meg, hogy melyik nyolc kettős vehet részt a szezonzáró világbajnokságon, október 25-e és november 1-je között Szingapúrban.

 

A WTA honlapja egyébként hosszú cikkben számolt be a dubaji párostorna szombati döntőjéről is. A szervezet Rising Starsként méltatta Timit és Kiki Mladenovicot.

 

A magyar játékos egyébként a hagyományos világranglistán is jelentősen javított párosban, a 25.-ről a 17. helyre lépett előre.