Dubaj: újabb remek győzelem párosban

Dubaj: újabb remek győzelem párosban

2021-03-10 – Timi és Veronika Kugyermetova ismét két játszmában győzött.

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS (1 835 490 DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Veronika Kugyermetova (magyar, orosz, 5.)-Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (cseh) 6:2, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 4 percig tartott.

 

Az első közös versenyén szereplő magyar és orosz játékos szinte végig jobb volt a cseh testvérpárnál, remek győzelmet ünnepelhet.

 

A 27 perces első szett nyitányaként Timi és Veronika Kugyermetova 0-ra nyerte el ellenfele adogatását, ezt az előnyt pedig meg is őrizte. A magyar és az orosz játékos magabiztosan adogatott, majd 4:2 után ismét brékelt, ezúttal 40-re. A következő gémben a cseh testvérpár 40-30-ra is vezetett fogadóként, de a játék és a szett is az 5. helyen kiemelt kettősé lett.

 

A második felvonásban Timi és Veronika úgy húzott el 5:1-re, hogy 0-ra és 30-ra nyerte el Karolína Plíšková(WTA-89.) és Kristýna Plíšková adogatását. Azért voltak nehéz pillanatok adogatóként: 1:0 után a magyar-kettős 0-40-ről mentette meg saját játékát, majd a hatodik gémben 40-40, azaz bréklabda után lett 5:1 az eredmény.

 

A következő percekben a két cseh játékos úgy nyert három gémet sorozatban, hogy összesen három mérkőzéslabdát hárított. Szerencsére 5:4-et követően újra Timi és társa volt a jobb: 40-15-nél már meccslabdájuk volt, majd a második esélyt ki is használták.

 

A magyar-orosz kettős ellenfele a negyeddöntőben a 2. helyen kiemelt, cseh Barbora Krejčiková (WTA-páros: 7.) és Kateřina Siniaková (WTA-8.) lesz.