Dubaj: pazar siker a negyeddöntőben

Dubaj: pazar siker a negyeddöntőben

2021-03-11 – Timi és Veronika Kugyermetova mindkét szettben brékhátrányból fordított a kétszeres Grand Slam-győztes ellenféllel szemben.

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS (1 835 490 DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Veronika Kugyermetova (magyar, orosz, 5.)-Barbora Krejčiková, Kateřina Siniaková (cseh, 2.) 6:3, 7:5

 

A mérkőzés 1 óra 31 percig tartott.

 

Az eddigi legnehezebb feladat várt az először együtt induló magyar-orosz kettősre, hiszen a cseh ellenfél a világ legjobbjai közé tartozik. Barbora Krejčiková és Kateřina Siniaková 2018-ban a Roland Garroson és Wimbledonban veretlen maradt, majd mindketten vezették a világranglistát. Nemrég pedig döntősök voltak az Australian Openen.

 

Timi és Veronika Kugyermetova a meccs elejétől keményen küzdött, akkor sem adta meg magát, amikor nehéz helyzetbe került. A 2. helyen kiemelt kettős a negyedik gémben 30-40-ről mentette meg adogatását, majd brékelt 40-re. Ekkor jött a  fordulat!

 

Timi és társa szintén 40-re vette el ellenfele szerváját, majd azzal a lendülettel, 4:3 után csak egy labdamenetet veszített fogadóként! A szett utolsó gémjét 40-0 után 30-ra hozta a magyar és az orosz játékos.

 

A második játszma első része nagyon szoros volt, amelyben a cseh páros elször 15-40-ről nyerte adogatását, majd Timiék fordítottak 0-40-ről. Sajnos ezután Barbora Krejčiková és Kateřina Siniaková elhúzott 4:1-re, az ötödik játékot 30-40-ről hozták…

 

Szerencsére Timi és Veronika nem adta fel: 2:4-et követően brékeltek 0-ra, majd 4:4-re és 5:5-re egyenlítettek. Ekkor Siniaková elbizonytalanodott, így el is vesztette az adogatását. Ezt követően pedig Kugyermetova 15-re szerválta ki a negyeddöntőt.

 

A magyar-orosz kettős ellenfele az elődöntőben a kínai Hszü Ji-fan (WTA-páros: 9.) és Jang Csao-hszü (WTA-páros: 57.) lesz.