Dubai: magabiztos győzelem a negyeddöntőben

Dubai: magabiztos győzelem a negyeddöntőben

Generated by IJG JPEG Library

2016-02-18 – Timi és Görges gond nélkül jutott tovább.

 

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS (2 000 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Julia Görges (magyar, német, 4.)-Gabriela Dabrowski, María José Martínez Sánchez (kanadai, spanyol) 6:4, 6:1

 

„Azt gondolom, hogy ma már sokkal jobban játszottunk. Nyilván azt is hozzá lehet tenni, hogy a tegnapi ellenfél nehezebb is volt. Illetve Julia kikapott egyesben, így nem lehetett könnyű számára, hogy egy esős nap után kellett még odaállnia a pároshoz. Ma, főleg 2:4 után nagyon jól játszottunk. Örülök, hogy nyertünk! Boldog vagyok, hogy jól játszunk együtt! Jó hangulatú a párosunk, nyilván motiváltan állunk oda minden meccshez. Ez külön öröm számomra! A páros mellett azért edzek ezerrel az egyénire is, hiszen a jövő héten már Dohában lépek pályára. Azért nincs leállás!” – nyilatkozta Timi.

 

A 4. helyen kiemelt magyar-német kettős az első fordulóban nagy csatában, 6:3, 3:6, 11-9-re nyert Barbora Strycova és a párosban korábban világelső, ötszörös Grand Slam-bajnok Roberta Vinci ellen.

 

Timi és Görges a legjobb nyolc között nem kezdett jól, a 36 perces első szett elején mindketten 40-re veszítették el adogatásukat. Az ellenfél „csak” az első szervagémet nem tudta hozni, így 3:1-re, majd 4:2-re is vezetett.

 

A hetedik játéktól aztán alaposan megváltozott a mérkőzés! Timi és Julia Görges feljavult adogatóként és fogadóként is. A nyolcadik és a tízedik gémben is 15-re brékelt a magyar-német duó, így 2:4-ről fordított 6:4-re.

 

A második játszma még simább volt. Timi és társa összesen négy labdamenetet veszített adogatóként, 1:0 után 30-ra, míg 3-0-át követően 40-re brékelt. A negyedik helyen kiemelt kettős 5:1 után 0-ra nyerte adogatását, így lezárta a negyeddöntőt.

 

A magyar-német kettős következő ellenfele a Caroline Garcia-Kristina Mladenovic duó lesz.

 

A 22 éves Garcia 15. helyen áll párosban a legfrissebb világranglistán, karrierje legjobbjaként 13. (2015. augusztus 17.) volt. Eddig 2 WTA- és 5 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Timi korábbi párostársa, azaz Mladenovic az 5. helyen áll párosban, ez eddigi legjobbja ebben a műfajban. Karrierje során 12 WTA- és 8 ITF-versenyen maradt veretlen ebben a műfajban. Vegyes párosban kétszer nyert Grand Slam-tornát, mindkétszer Daniel Nestor oldalán (2013: Wimbledon, 2014: Australian Open).

 

A francia kettős idén döntős volt Sydneyben (753 000 dollár, kemény pálya).