Drámai mérkőzés után vereség a döntőben

Drámai mérkőzés után vereség a döntőben

2014-04-07 – Timi és Olga Govorcova három játszmás, drámai mérkőzésen vereséget szenvedett a Darija Jurak-Megan Moulton-Levy kettőstől a párostorna döntőjében a monterreyi WTA-versenyen.

A mérkőzés 1 óra 30 percig tartott. Ez volt a 20 éves magyar játékos 11 döntője WTA-tornán, eddig nyolc diadalt ünnepelhetett.

 

ABIERTO MONTERREY (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Darija Jurak, Megan Moulton-Levy (horvát, amerikai, 3.)-Babos Tímea, Olga Govorcova (magyar, fehérorosz, 1.)  7:6 (7-5), 3:6, 11-9

 

„Sajnos a mai meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. De így is örülök a döntőnek, élveztem a hetet Olgával! Jó volt újra Monterreyben lenni, de ilyen hosszú túra után ideje hazamenni„ – nyilatkozta Timi.

 

A kiemelés és a világranglista-helyezések alapján is Timi és Olga Govorcova volt a mérkőzés esélyese. A magyar játékos harmadik monterreyi bajnoki címéért lépett pályára, hiszen 2012-ben egyesben, tavaly Date-Krumm Kimikóval pedig párosban diadalmaskodott.

 

A 42 perces első szettben viszont nagy esélyt hagyott kihasználatlanul a magyar-fehérorosz duó. Timi kiválóan adogatott, viszont Govorcova ezt már nem mondhatta el magáról. A negyedik gémben két bréklabdát hárított a fehérorosz játékos, így lett 2:2. Timi és társa 3:3-nál elnyerte ellenfele szerváját, de utána Govorcova 30-ra elveszítette sajátját.

 

A monterreyi verseny 1. helyen kiemelt kettőse 5:5-nél fogadóként 40-0-ra vezetett, de a négy bréklabdát nem tudta kihasználni. Utána Govorcova még egyenlített, de a rövidítésben az ellenfél 3-2 után már végig vezetett, végül a második szettlabdát használta ki.

 

A 33 perces második játszma elején a magyar-fehérorosz kettős két bréklabdához jutott, de egyiket sem tudta kihasználni (2:2). Timi és Govorcova aztán 3:2 után 30-ra elnyerte ellenfele adogatását, de az előny nem tartott sokáig…

 

A fehérorosz játékos ugyanis 30-0-ról elveszítette adogatójátékát, majd az ellenfél adogatóként 40-0-ra vezetett. De Timi és társa innen is fordított, brékelt, majd a magyar játékos 30-ra szerválta ki a szettet!

 

A mindent eldöntő rövidítésben Jurak és Moulton-Levy 4-2-re is vezetett, kétszer is elnyerte ellenfele adogatását. Ezután Timi és Govorcova sorozatban négy pontot nyert, majd 8-6-ra vezetett. A horvát-amerikai páros azonban fordított, 10-9-nél pedig adogatóként lezárta a drámai mérkőzést.

 

Timi legközelebb Kuala Lumpurban lép pályára, a BMW Malaysian Openen. Egyesben főtáblás, párosban a világranglista 27. helyén álló Hao Csing-csan lesz a társa. A 20 éves játékos pályafutása legjobbjaként tavaly október 7-én a 26. volt. Karrierje során 7 WTA-versenyen volt döntős párosban, 3 alkalommal ünnepelhetett: 2012-ben Tajpejben (társ: Kristina Mladenovic), 2013-ban Sencsenben (társ: Chan Yung-jan) és Oeirasban (társ: Mladenovic).